Vjesnik Družbe “U službi Maloga Isusa”,  br. 1/2020. Srijeda, 8. 4. 2020.

"U službi Maloga Isusa" Vjesnik Družbe sestara Služavki Malog Isusa, broj 1/397, Zagreb, ožujak 2020. Godina – LXV.

Živio Mali Isus!

Drage sestre!

Zanimljivo je danas kod nas a i u svijetu koliko pozornosti privlači koronavirus. Po sebi je u redu da čovjek bude oprezan kako ne bi naškodio sebi i drugima. Nemoj ovo, ne diraj ono, peri ruke i sl.

Kad bi svatko od nas tako pazio i drugima savjetovao u ovo vrijeme korizme da se čuva najopasnijeg koronavirusa – grijeha, koliko bi svijet bio bolji, bolesti i žalosti bilo manje, stanovništvo radosnije i raspoloženije jer je slobodno od te najopasnije bolesti „korone“ - grijeha. Zar nije ovo vrijeme korizme pogodno da se povučemo u „karantenu“, „izolaciju“, da nas zaraze grijeha ne bi zahvatile, a ako je virus prisutan, pođemo u „izolaciju“ gdje ćemo biti liječeni sakramentom svete ispovijedi primajući nakon toga najjači lijek – samoga Živoga Boga u Presvetoj Euharistiji, siteći se hranom molitve, dobrih djela i postom od TV-a, mobitela, interneta, ogovaranja, prigovaranja, mrmljanja, vježbajući se u strpljivosti, blagosti, poniznosti i krepostima koje će jačati naš duh da nakon „izolacije“ korizme budemo novi, zdravi, radosni i da radost novog života - Uskrsa donosimo jedni drugima.

Upozoravani smo: ne primajte svetu pričest na usta, ne dajite mir rukovanjem, ne koristite blagoslovljenu vodu na ulazu u crkvu, hodočasnici u Lurd neka ne idu na kupanje u svetu vodu koja je dosad liječila. Tko je naš Bog? Tko je i u kakvog Boga mi to vjerujemo? A što je s novcem koji kroz toliko ruku prolazi? Nitko ne traži da se novac makne. Je li to potencijalna opasnost za koronavirus? Tko je moj Bog u kojeg ja vjerujem? On kaže: „Ni vlas s glave ne pada bez moje volje.“ Pa ako je čovjek uzeo stvar u svoje ruke da se „poigra Boga“, pravo je i da snosi posljedice. Ali ne odbacujmo lijekove koji nas snaže na putu vjere, na putu oslobođenja, na putu ozdravljenja i života, na putu uskrsnuća.

Sretan Uskrs i trajno oslobađanje od „koronavirusa“ – grijeha i puni život u Uskrslom želi svima vaša

s. M. Mirjam Dedić, urednica

Preuzmite dokument:

1. vjesnik 1 2020   (4.35 MB)
  Naša izdanja - Sve