Bilten ‘‘Prijatelj malenih’’ 2/2019. Petak, 6. 3. 2020.

Živio Mali Isus!

Poštovani Prijatelji Maloga Isusa!

Nalazimo se u jubilarnoj godini u kojoj se intenzivnije pripremamo za slavlje 25. obljetnice utemeljenja Društva Prijatelja Maloga Isusa. To je naš prvi jubilej koji ćemo slaviti o slavlju svetkovine Blagovijesti 2020. Radujemo se tom događaju koji će nas sa svih strana lijepe naše domovine Hrvatske i Bosne i Hercegovine okupiti oko našeg najvećeg prijatelja Isusa u Svetištu sv. Josipa u Karlovcu, 28. ožujka 2020. god.

Papa Franjo u Apostolskoj pobudnici „Christus vivit“ Kristi živi br. 179 naglašava da „pojedinac ne može rasti ako nema snažne korijene koji mu pomažu stajati čvrsto na nogama i koji ga čvrsto drže na zemlji.“ Također u broju 186 poziva mlade da preuzmu na sebe brigu o svojim korijenima, jer iz korijena dolazi snaga koja će im pomoći da rastu, cvjetaju i donose plod. Upravo u kontekstu navedenih riječi i poruka Svetoga Oca, možemo gledati i povijesni hod Društva Prijatelja Maloga Isusa kroz dvadeset pet godina. Božjim vodstvom i brižnom brigom sestara Služavki Maloga Isusa, Društvo Prijatelja Maloga Isusa sa svojim članovima je učvrstilo svoje korijenje u vjeri u Krista koji im pomaže da iz dana u dan, iz godine u godinu rastu u svetosti i broju, cvjetaju na njivi Gospodnjoj i kao vrijedni njezini radnici donose plod.

Čitajući stranice 52. broja biltena „Prijatelj malenih“ moći ćete osjetiti kako članovi ove male ali vrijedne zajednice svjesno i odgovorno žive svoj kršćanski poziv budno pazeći da bude ukorijenjen na Kristovu Evanđelju i karizmi koju im je u zajedništvu sa sestrama ostavio u baštinu sluga Božji Josip Stadler. Iz tih korijena učimo „da je veća radost u davanju nego u primanju i da se ljubav ne pokazuje samo u riječima već i u djelima“. S ovim mislima i željama hodimo zajedno ususret slavlju 25. obljetnice utemeljenja Društva Prijatelja Maloga Isusa.

Urednica

Preuzmite dokument:

Bilten2020 web   (18.8 MB)
  Naša izdanja - Sve