Vjesnik Družbe ‘‘U službi Maloga Isusa’’ br. 3/2019 Utorak, 15. 10. 2019.

Vjesnik Družbe sestara Služavki Malog Isusa

Broj 3/395, Zagreb, rujan 2019. Godina – LXIV

 

 

Živio Mali Isus!

Drage sestre!

Dugo najavljivan, pripreman i iščekivan Izvanredni misijski mjesec listopad je pred nama.

Papa Franjo želi probuditi svijest o važnosti misijskog djelovanja Crkve, kako bi se preobrazio život svih njezinih članova i pojačala svijest poslanja kako svakog pojedinca tako i Crkve u cjelini.

Radosna vijest je na Marijin „evo me“ sišla s neba na zemlju i svojom ljubavlju progovorila i želi progovoriti svakom čovjeku. Kako mi možemo u tome sudjelovati?

Najviše možemo učiniti molitvom koja je snaga i srce misijskog života i djelovanja. Molitva je najbrži „internet“  kojim povezujemo ljude s Bogom i međusobno. Jer Krist i danas želi doći svakom svom djetetu i zaogrnuti ga krvavim plaštem svoje milosrdne ljubavi. Djela ljubavi svjedočimo u konkretnim situacijama, ne samo od jedne do druge misijske nedjelje ili mjeseca u ovom slučaju, već svakodnevno.

Treba obnoviti vjeru te čuti i odgovoriti na Božji poziv: „Idite po svem svijetu i propovijedajte Radosnu vijest svakom stvorenju.“ (Mk 16,15) Međutim, ne poziva sve da idu u Afriku ili koju drugu zemlju. Taj drugi kontinent, druga zemlja može biti moja sestra koja je bolesna, moj susjed koji je zapustio nedjeljnu svetu Misu ili svoju obitelj i potreban mu je navještaj Božje riječi i svjedočenje o Milosrdnoj Božjoj ljubavi.

Naše strukture često nas vežu, a Papa Franjo prigodom proglašenja Izvanrednoga misijskog mjeseca kaže: „Nemojmo se bojati poduzeti s povjerenjem u Boga i s puno hrabrosti promjene navika, stilova, rasporeda, jezika i svake crkvene strukture, da postanu prikladan kanal za evangelizaciju današnjeg svijeta.“ Ovo trebamo iščitavati i odreći se naše komotnosti, životne uhodanosti i sigurnosti te napraviti iskorak prema Bogu, a s Bogom prema čovjeku kako ne bi bilo lutanja i traženja na krivim mjestima i putevima. Isključimo iz naših razgovora beznađe, strah i pretjeranu brigu o tome što će biti sutra. Ostavimo ono što u našoj prošlosti nije dalo dobre plodove. Osobni susret sa živim Bogom, Isusom Kristom u Euharistiji, u njegovoj Crkvi, svjedočanstvo onih koji su ostavili svijetli trag misijskog djelovanja i konkretna misijska ljubav prema svakom čovjeku i moje je misijsko poslanje, jer spasenje je ponuđeno svima. „Sve je vrijeme dano za spas duša.“ (sl. Božji Josip Stadler)

Zato je važno naviještati Evanđelje svakom čovjeku, jer Isusova neizmjerna ljubav nema granica. Ljubav ljubi do kraja i nemamo riječi kojima bi se mogla iskazati ta Ljubav koja nam se dade i koja se danas daje. “Idite po svem svijetu. Sve narode učinite mojim učenicima. Krstite ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.” (Mt 28,19-20). Neka čežnja svake od nas bude da ovaj Izvanredni mjesec bude novi početak s jačom svijesti o misijskom poslanju Crkve, ali i svake od nas,  jer po krštenju smo postali djeca zajedničkog Oca.

Poput arkanđela Rafaela pozvane smo biti anđeli pratitelji na životnom putu ozdravljenja vjere, lijek za bolesti današnjeg vremena....

Budno sijmo povjereno sjeme Božje riječi koje nam je dano, jer ono je lijek za sve. Ono što smo primili trebamo davati, dijeliti, sijati da donese stostruki plod.

„Blagoslivljajte Boga, hvalite ga i veličajte, hvalite ga pred svim živima zbog onoga što je za vas učinio. Lijepo je hvaliti Boga i uznositi ime njegovo; bogobojazno razglašavati djela njegova. Lijepo je čuvati tajnu kraljevu, ali je slavno otkrivati djela Božja.“ (Tob 12, 6-7)

Budimo dobri duh naših zajednica, obitelji, Crkve kako bi izvršile svoje misijsko poslanje i svojom prisutnošću i djelovanjem naviještali Kraljevstvo Božje na zemlji.

Neka rođendan Družbe i njen ulazak u 130. obljetnicu postojanja svima bude radostan jer smo glasnice Velikoga Kralja.

S. M. Mirjam Dedić, urednica

Preuzmite dokument:

Vjesnik 3 2019 zadnje tisak   (4.19 MB)
  Naša izdanja - Sve