Proslava 50.te obljetnice misionarskog rada don Nikole Sarića u Tanzaniji

Proslava 50.te obljetnice misionarskog rada don Nikole Sarića u Tanzaniji

Utorak, 6. 9. 2022.


 Nekoliko župljana i naša s. M. Siksta Paleško otputovali su 21. kolovoza iz župe Trilj u Tanzaniju, u Africu, našem misionaru rodom iz Trilja don Nikoli Sariću, koji je slavio 50 godina svećeništva, 50 godina službe Bogu i ljudima u misijama u Tanzaniji. 


Uz s. M. Sikstu Paleško, u Tanzaniju su otputovali don Nikolina rodbina i prijatelji: Anđela Odrljin, Miro Bradarić, Anđelka Vuković, Antea Bradarić, Iris Čota i Nena Vuković. Don Nikola značajnu 50–tu obljetnicu da je misionar u Tanzaniji. prigodno je obilježio u nedjelju 28. kolovoza. Vratili su se iz Tanzanije 3. rujna. 

Don Nikola je s. Siksti, na njezi mobitel, na njihovu povratku u Domovinu, poslao ovu poruku: 

˝Draga časna sestro Siksta!

Još jednom hvala za sve ove dane što ste sproveli s nama u našoj misiji Dakawa, biskupija Morogoro,Tanzanija prigodom mog zlatnog jubileja 50 godina svećeništva.

Svima vama koji ste došli iz naše domovine Hrvatske da uzveličate ovo moje jubilarno slavlje zelim sretan povratak u Lijepu Našu.Na vasem povratku nek vas prati nasa nebeska majka Marija,nasa draga Gospa po čijom zaštitom je i ova nasa župa Dakawa (Gospa od ružarija).

Pozdravite sve vaše sestre u samostanu, a časnoj majci neizmjerna hvala sto vam je dala pristanak na tako daleki put da budete sudionik i tako uveličate ovo moje jubilarno zlatomisničko slavlje.

Vi ste sestro Siksta predstavljala vas redovnički red  Malog Isusa što je svima nama bila velika čast i nek vječno živi Mali Isus. 

Uvijek vam zahvalni misionar don Nikola Sarić.˝

 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve