40. obljetnica posvete Družbe Presvetom Srcu Isusovu Zagrebačke Provincije

40. obljetnica posvete Družbe Presvetom Srcu Isusovu Zagrebačke Provincije

Subota, 28. 6. 2014.

Radosna srca, proslavivši svetkovinu Presvetog Srca Isusova i dan naše zagrebačke Provincije Presvetog Srca Isusova i Marijina, sa svojim dragim Prijateljima Maloga Isusa, uputile smo se, na čelu sa s. M. Katarinom Penić-Sirak provincijalkom, na hodočašće u Sarajevo kako bismo zajedno sa sestrama i PMI ostalih provincija naše Družbe svečano proslavile 40. obljetnicu posvete Družbe Presvetom Srcu Isusovu.


Put je bio dalek, no u radosnom iščekivanju, brzo je prošao te smo već oko 8 sati ujutro bili pred svojim odredištem. Po dolasku u Sarajevo, prvo smo se uputili u sarajevsku bogosloviju koju je gradio naš Otac Utemeljitelj, a potom smo krenuli u katedralu. Tu je u 10 sati započeo prigodni program koji su pripremile sestre novakinje sa magistrom s. M. Marinom Piljić, a u izvedbi su sudjelovale i sestre juniorke naše Družbe. U 10.30 sati slavili smo svetu misu koju je predslavio mons. Ivo Tomašević. Prije završnog blagoslova, uputili smo se na grob Oca Utemeljitelja, gdje smo zajedno izmolili molitvu posvete Presvetom Srcu Isusovu kao i molitvu za njegovo proglašenje blaženim.

Po završetku svete mise i zajedničkog ručka, posjetili smo mjesta važna za nas i život Oca Utemeljitelja. Tako smo posjetili samostan "Egipat" i nadbiskupski dvor u kojem je živio i djelovao Otac Utemeljitelj. Na putu prema Busovači u kojoj smo prenoćili, zaustavili smo se u Mladicama, samostanu u kojem su sestre živjele do rata u Bosni i Hercegovini kada su bile protjerane. Samostan je sestrama oduzet, još uvijek je nastanjen i do danas nije vraćen. Obišli smo Vrelo Bosne gdje smo se, uživajući u ljepotama prirode, zajedničkom molitvom obratili Bogu.

Drugog dana našeg hodočašća prvo smo posjetili sestre u samostanu sv. Josipa u Vitezu. U Travniku smo posjetili sjemenište koje je također djelo ruku Oca Utemeljitelja te grob sluge Božjega Petra Barbarića. Nakon kratkog obilaska sjemeništa, krenuli smo prema travničkom groblju gdje smo sa župljanima slavili svetu misu. Na povratku zaustavili smo se u Podmilačju u svetištu sv. Ivana Krstitelja.

Zahvalni Gospodinu na 40 godina hoda pod zastavom Srca Isusova i uzdajući se u njegovu ljubav, milosrđe i zaštitu, sretni smo se vratili obogaćeni i radosni. Molimo i dalje, da nas Presveto Srce ljubi kako bismo još više rasli i napredovali u ljubavi, postajući sve sličniji tom istom Srcu.

  Vijesti - Sve