„A vi, što vi kažete: tko sam ja?“

„A vi, što vi kažete: tko sam ja?“

Subota, 22. 2. 2020.

U subotu, 22. veljače 2020. godine u Zagrebu, u samostanu Sestara Služavki maloga Isusa u Novoj Vesi, održan je susret animatora Društva Prijatelja Maloga Isusa zagrebačke provincije. Susretu su nazočili svi animatori, a po prvi puta su nam se pridružili animatori iz Kotoribe. Tema susreta bilo je Isusovo pitanje upućeno apostolima iz Matejeva evanđelja „A vi, što vi kažete: tko sam ja?“.  Kroz temu lijepo nas je vodio vlč. Vladimir Kerečeni. Ovdje donosim nekoliko (meni) bitnih naglasaka navedene teme.


Čovjek je nebeska avantura na zemlji i mora paziti na svoje misli, postupke i spremnost da se odazove bližnjemu u potrebi. Potrebno je da se i mi upitamo: tko je za nas Isus; te i mi primimo spoznaju i smisao svog života kroz spoznaju Isusa, ali i sumnji. Najvažnije je čuvati se kvasca farizejskog…da ne uzimamo stvari koje nam ne „koriste“. Uzmi onoliko koliko ti oči vide, uši čuju, a ruke dosegnu.

Nakon prigodno razmatranja uslijedilo je euharistijsko slavlje u samostanskoj kapelici. Nakon ove duhovne okrepe upriličene su radionice koje je animirala i pripremila s. Kristina. Tema radionica je bila: „Identitet animatora koji se ogleda u Kristu.“ Svatko od nas imao je priliku zapitati se: tko je za mene Isus Krist?; te kroz vlastiti odgovor uočiti kako svaki susret nosi poruku i smjerokaz u našem životu. Zahvaljujemo s. Kristini na kreativno osmišljenoj radionici. Nakon bogate okrjepe duše pozvani smo okrijepiti i tijelo. Nakon ručka nastavili smo s radnim dijelom susreta i planiranjem tekućih događaja. 

„Projekt našega srca“, u kojem smo sakupljali priloge za izgradnju kapelice na Haitiju, pokazao se kao „rijeka ljubavi“ u svim župama i donio obilje blagoslovljenih darova. Pred nama je i korizmena  duhovna obnova koja će se održati 14. ožujka 2020. godine na Kraljevcu. To je ujedno i priprava za slavlje 25.-te godišnjice osnutka DPMI-a koja će na zajedničkoj razini biti slavljena 28. ožujka 2020. na godišnjem susretu PMI-a u Karlovcu. U sklopu tog susreta bit će i prezentirana izložba uradaka PMI-a zagrebačke provincije pod naslovom „Stadlerovim stopama.“

Okrijepljeni svim divnim duhovnim sadržajima kao i međusobnim zajedništvom; s nadom da ćemo sve predstojeće događaje, uz Božju pomoć, uspješno realizirati rastali smo se u vedrom ozračju!

Sestrama zahvaljujemo na gostoprimstvu uz molitvu za zagovor i blagoslov malog Isusa! 

Živio mali Isus!

Ivanka Debeljak
PMI-a, Kloštar Podravski

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve