Advent 2015. g. – duhovna obnova

Advent 2015. g. – duhovna obnova

Subota, 5. 12. 2015.

U našoj Provinciji s. Marija Miljenka Grgić održava duhovnu obnovu  sestrama  prema rasporedu koji je dostavljen iz uprave Provincije. Termini su slijedeći: Dubrovnik, 30. studenoga, Metković  1. prosinca, Vrgorac  2. prosinca, Šine 3. prosinca, Solin  4. prosinca, Split – provincijalna kuća 5. prosinca i Sutivan 6. prosinca.


Adventska duhovna obnova kao i uvod u Godinu Milosrđa, predviđena je za sve sestre koje mogu sudjelovati, na način da se sestre dogovore koji im termin odgovara s obzirom na dužnosti koje obavljaju.

Danas smo se sastale u provincijalnoj kući samostanu Sv. Ane u Splitu. Nazočile su sestre iz te zajednice kao i sestre iz zajednica : sjemenište, bogoslovija, svećenički dom, nadbiskupska kuća, samostan na Bačvicama i samostan u K. Kambelovcu. Za temu nagovora s. Miljenka je odabrala tekst iz  knjige Baruha koji se čita na II. nedjelju došašća. U izlaganju dominirale su riječi :“Odjeni se zauvijek ljepotom slave Božje, ogrni se plaštem Božje pravednosti, stavi na glavu vijenac slave Vječnoga.“ (Bar 5, 2-3) Povlačeći paralelu vremena kad je Baruh živio i nevolja u kojima se Izrael nalazio s našim današnjim vremenom u kojem dominira malodušje, gubitak nade i pouzdanja, sivilo svakidašnjice, tužna budućnost, poticajno i ohrabrujuće odzvanjale su Baruhove riječi: „Bog će voditi Izraela ( svaku od nas) u radosti, u svjetlu njegove slave, prateći ga milosrđem svojim i pravednošću.“ (Bar  5, 9) Sva naša sadržajnost, naše iskustvo grešnosti i nemoći, slabosti, ograničenosti i padova Bogu ne predstavljaju nikakav problem. On je taj koji će u nama dovršiti dobro djelo koje je započeo. Naš trud da učinimo nešto veliko i lijepo za Boga sastoji se u tome da Mu vjerujemo i „poravnamo staze“, kako bi se pripremili za Njegov dolazak. Poticajne misli i način izlaganja zaista je ohrabrujući . Veliko bogatstvo skriveno je Svetom Pismu. Zahvalni smo Bogu što nam Njegovu Riječ prenose i uprisutnjuju Njegovi navjestitelji. Posebno smo Mu zahvalni što između sebe imamo sestara koje su spremne s nama podijeliti svoje stečeno znanje.

Nakon duhovnog nagovora, sve sestre koje nisu bile vezane nekom drugom dužnošću otišle su pred Presveto u kućnu kapelu i Gospodinu zahvalile za ljubav koju su doživjele.

s. Laudes

  Vijesti - Sve