Anđelima svojim zapovijedi Bog da te čuvaju na svim putovima tvojim

Anđelima svojim zapovijedi Bog da te čuvaju na svim putovima tvojim

Subota, 20. 10. 2012.

 

Drage sestre!

 

Vjerujem da je svaka od Vas u svom obiteljskom domu, tepajući prve riječi, izgovarala i dobro nam poznatu molitvicu Anđelu čuvaru. Spokojno smo mogle usnuti, jer smo znale da nakon završenog dana, zaštićene anđeoskom zaštitom u miru liježemo na počinak. Anđeo čuvar, pratio nas je na našim putovima djetinjstva i mladenaštva. Upravljao je noge naše na put dolaska u Družbu Služavki Malog Isusa, jer Božje se oko zagledalo u srce svake od nas, a naš nas anđeo prati u svakom danu i svakoj situaciji  našeg života.
 

Prisutnost anđela pratila je i našeg oca Utemeljitelja davne 1890-te godine, kada je osjetio potrebu evanđelje pretočiti u djelo. Našu, tek osnovanu Družbu, stavio je pod posebnu zaštitu arkanđelu Rafaelu. Dolaskom u Družbu, svaka od nas dobila je na dar vjernog pratitelja Svetog arkanđela Rafaela, da ljudima pomažemo doći do ozdravljenja i do smisla života.
 

On je donio zdravlje Tobiji i Sari, štitio je našu Družbu kroz sve dane postojanja, a potreban je i  nama danas da nas u našim sumnjama, bolestima i nemoćima Bogu preporuči i donese nam potrebnu vjeru, zdravlje i snagu, kako bismo bile produžena ruka Božja, svima kojima je anđeo Rafael potreban.
 

Svaki mu dan prinosimo molbe da nas „uvijek štiti njegova prisutnost i brani njegova pomoć…“ Rafael –anđeo zdravlja što mu i ime znači, neka iscijeli  po Božanskoj milosti sve naše nevjere, sebičnosti i nemire te nas povede na našem životnom putovanju pravim putem do cilja.
 

U ovoj Godini vjere, potrebno je hodočastiti i u vlastito srce, u osamu svoje duše i dopustiti da nam u tim trenutcima Gospodin govori, kako je preko anđela Rafaela progovorio Tobitu i Tobiji: „Blagoslivljajte Boga, hvalite ga i veličajte, hvalite ga pred svim živima zbog onoga što je za vas učinio….“  
 

U svakom je trenutku, naše stoljetne povijesti,  našu Družbu pratio zagovor jednog od sedmorice anđela, koji je na nebesima donosio molitve služavki malog Isusa pred lice Svevišnjega. 
 

U mjesecu listopadu papa Benedikt XVI. proglasit će otvorenom Godinu vjere  u kojoj nas poziva na novu evangelizaciju. U ovom ćemo mjesecu i mi proslaviti još jednu obljetnicu Družbe. 
 

Probudimo iz zamrlosti svoju vjeru, da naša hvala i veličanje Boga, za sva dobra primljena pod zaštitom svetog Rafaela, budu još snažnija u onima koje nam providnost svakodnevno daje za suputnike.

 

Zaštita anđela Rafaela, sluge Božjega dr. Josipa Stadlera i naših pokojnih sestara pratila nas na svim našim životnim putovima do zajedništva s njima.
 

 

Čestitajući  122 rođendan naše drage Družbe

svakoj sestri, novakinji i kandidatici  uz molitvu i pozdrave od srca želi

 

 

      s. M. Katarina Penić-Sirak

      provincijalna poglavarica


  Vijesti - Sve