Animatori u duhu sv. Josipa radnika

Animatori u duhu sv. Josipa radnika

Srijeda, 1. 5. 2013.

Dana 1. svibnja animatori skupina PMI-a i sestre katehistice u duhu sv. Josipa radnika i zaštitom Marije Kraljice svibnja imali su duhovno-formativni susret u prostorijama splitskog Nadbiskupskog sjemeništa. Skup je organizirala pročelnica za PMI-a  s. Dolores Brkić. Uz animatore i sestre nazočna je bila provincijalka s. Sandra Midenjak.


U vedrini svibanjskog jutra na ulazu zgrade sjemeništa dočekivala nas je vedra mlada djevojka, simpatizer PMI-a Marinela Durdov i svima uručila molitvu Srcu Isusovu i Marijinu koju je izdala Postolatura sluge Božjeg Josipa Stadlera.

Nakon osobne molitve, u kapeli Navještenja i naših srdačnih međusobnih pozdrava započeli smo u dvorani s pjesmom i prigodnom molitvom uvod u rad. 

Predavanje nam je održao dr. don Mario Buljević, vicerektor na KBF u Splitu. Tema je vrlo izazovna, zanimljiva: ''Humor – ozbiljna stvarnost duhovnog života''. Cilj je bio animirati animatore i sestre u vidu jedne reanimacije.

Kršćanski humor računa na tri kreposti: vjera, ufanje i ljubav, ali na poniznost izrazito. Humor je radosna forma istine i poniznosti. Animator: daje osmjeh Duha, čita se unutarnja sloboda, nikad se ne obeshrabruje. 

Nakon predavanja i neobičnog stila don Mariove REANIMACIJE razvila se diskusija kroz koju smo vježbali kršćanski humor, jer se ''čitala'' nutarnja sloboda.

Uslijedilo je osvježenje i okrepa kako bi obnovili snagu za nastavk rada. Velikodušnošću rektora dr. don Mladena Parlova te marnim zalaganjem i ljubavlju s. Mirjane Rojnica i s. Dijane Mateljan osvježili smo se i okrijepili. U pripremi stola pridružilo se svojim slasticama i nekoliko vrijednih animatorica. 

Ponovno smo zauzeli radne pozicije i nastavili s analizom dosadašnjeg rada i djelovanja PMI. Rad je vodila pročelnica s. Dolores, a sestre i animatori u otvorenosti srca i dobronamjernosti uključivali svoja dragocjena iskustva. Tako je reanimacija bila dragocjena za život i živost.

Bitni dio rada bio je POGLED na naš godišnji susret PMI-a. Dobili su svi program te kroz njega prohodočastili govorom i razgovorom do blagoslovljenog susreta 25. svibnja 2013. na Mejašima u Splitu. Na koncu, čula su se uvjerljiva iskustva vjere pa smo u tom duhu s ljubavlju, vjerom i nadom započeli devetnicu po zagovoru sluge Božjeg Josipa Stadlera za duhovni uspjeh ovogodišnjeg susreta PMI-a.

S pjesmom Mariji da nam izmoli nova zvanja završili smo rad, a s. Dolores sa suradnicima s. Rebekom i s.Terezijom zahvalila je don Mladenu Parlovu i s. Mirjani za raspoloživost i srdačnost, a mlada pripravnica PMI-a Klara Mamić srdačno na vratima svih s osmjehom ispratila.
Vesna Mamić PMI-a i  s. Dolores

  Vijesti - Sve