„Bio je čovjek duha“

„Bio je čovjek duha“

Srijeda, 21. 11. 2018.

Danas na blagdan „Gospe od Zdravlja“ 21. 10. oprostili smo se od g. Ante Projića, brata naše sestre Simforoze.   Pokopan je u rodnom mjestu Rudi, a cijeli svoj vijek proveo je u Splitu, župi Brda. 


Sv. Misu predslavio je don Darko Matijević, župnik župe „Materinstva BDM“  kao i sprovodni obred, uz koncelebraciju  sa mjesnim župnikom i još nekoliko svećenika. Don Darko  u kratkim crtama opisao je vjernički i ljudski lik pok. Ante. Ante je bio pun humora, unatoč životnim poteškoćama koje su ga pratile iz djetinjstva, do rada u inozemstvu. Sačuvao je optimistički duh i širio vedrinu oko sebe. Povezan sa svojom župom, redovito je molio, dolazio na sv. Mise, obavljao sakramente i bio od pomoći svakom župniku koji su vodili njegovu župu na Brdima-Split.  Molio je sam, sa svojom suprugom i svojom djecom, koju je nadasve ljubio i za njih živio.  Don Darko je lijepo rekao: „Mi možemo govoriti o Anti samo najljepše, ali samo njegova obitelj može reći-naš Ante.“ Preminuo je u snu, bio je spreman na odlazak, jer je primio sakramenat umirućih.

Ispraćaju su prisustvovali mještani rodne župe, župljani  župe na Brdima, obitelj, rodbina, prijatelji i brojne naše sestre. Neka ga Gospodin razveseli svojim zajedništvom i nagradi njegovu plemenitost.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve