Blago siromasima duhom njihovo je Kraljevstvo nebesko

Blago siromasima duhom njihovo je Kraljevstvo nebesko

Nedelja, 29. 1. 2017.

U dogovoru sa župnikom vlč. Franjom Ivandić u župi Lug Brankovičima proslavljen je rođendan Sluge Božjeg Stadlera u nedjelju 29. siječnja, ne na sam dan 24. siječnja kako i pada. Razlog je upoznati veći broj vjernika na nedjeljnim svetim misama s budućim blaženikom.


Sveto misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja slavio je župnik vlč. Franjo. Pod misom je propovijedao đakon vlč. Anto Vrhovac.

U svojoj nadahnutoj propovijedi vlč. Anto naglasio je Isusovo blaženstvo "Blago siromasima duhom njihovo je Kraljevstvo nebesko" može se usporediti s likom Sluge Božjega Stadlera. Siromašni su duhom oni koji su svjesni kako su njihovi životi prazni bez Boga. Siromašan duhom znači biti svjestan svoje bijede pred Bogom, te poput prosjaka pasti na koljena pred tim Bogom, znati da je On moj Bog iz čije ruke sve primam. Kao primjer za ovo propovjednik je spomenuo našeg velikog prosjaka koji je u svom životu ostvario duhovno siromaštvo Slugu Božjega. Svjestan vlastitog siromaštva pred Ocem nebeskim sam je htio pružiti utjehu siromasima i duhom i tijelom ljubeći ih majčinskom ljubavlju.

Liturgijsko slavlje bilo je još svečanije pjevanjem i sviranjem članovima dječjeg i velikog župnog zbora.

Na kraju svete mise izmoljena je molitva za njegovo skoro proglašenje blaženim. Okupljeni vjernici pri izlazu iz crkve mogli su uzeti knjigu njegovog životopisa i druge brošure, vjesnike i molitve koji su posvećeni Sluzi Božjem. Odlučili su da će moliti u nadi da ga Gospodin na dar cijele crkve uskoro uzdigne na čast oltara.

Ovo je bila lijepa prigoda da zahvalimo Bogu za sve što nam je darovao i ostavio.

 s. Marinela Zeko

  Vijesti - Sve