Blagoslov obnovljene kapele u samostanu “Nazaret” -Omiš

Blagoslov obnovljene kapele u samostanu “Nazaret” -Omiš

Subota, 3. 6. 2023.

U samostanu Nazaret u Omišu, 01. lipnja 2023. god. obavljen je svečani blagoslov obnovljene kućne kapele za vrijeme sv. mise u 7 i 30 sati, a koju je predslavio gvardijan franjevačkog samostana na Skalicama u Omišu fra Frane Doljanin, u koncelebraciji sa župnikom gradske župe sv. Mihovila don Jozom Gojsalićem. Ovom svečanom činu u zajedništvu sa sestrama zajednice na čelu sa kućnom predstojnicom s. M. Salutariom Đula, nazočile su provincijska glavarica s. M. Terezija Pervan i njena zamjenica s.M. Brigita Rojnica.
U svojoj homiliji fra Frane je sestre podsjetio na duhovnu baštinu kućne kapele koja u sebi nosi Otajstvo Isusa Krista i otajstvo sestarskog života i rada, sveto mjesto istinskog susreta i odnosa između čovjeka i Boga, gdje su tolike sestre kroz čitav niz godina izlijevale svoje molitve i prošnje.
Upravo zbog svoje bremenite vrijednosti i značenja fra Frano je kućnu kapelu usporedio sa „starom damom“ koja nikad ne izlazi iz mode i preko koje sestre dolaze na izvor svoje duhovnosti. Potaknuo nas je i na dublje promišljanje o življenju vlastitog poziva i života kao Bogu posvećenih
osoba koje postaju i same živuće kapele noseći u svom srcu Isusa Krista kojega svjedoče drugima.Zato obnova kapele znači i obnova naših srdaca i života. Sestre su u radosti i zahvalnosti Bogu animirale ovo misno slavlje. Nakon sv. mise i svečanog blagoslova kućna predstojnica s. M. Salutaria Đula zahvalila je predslavitelju misnog slavlja fra Frani i župniku don Jozi na njihovoj prisutnosti i služenju sv. mise uručivši im i prigodne darove, te je pozvala sve na okrjepu jutarnje kave i doručka gdje je nastavljeno, u radosnom i ugodnom ozračju, druženje sestara i svećenika.

s. M.M.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve