Blagoslov svetoga Rafaela u Vitezu

Blagoslov svetoga Rafaela u Vitezu

Utorak, 30. 9. 2014.

Obiteljski centar sveti Rafael Sestara Služavki Maloga Isusa u Vitezu je danas slavio svoj dan, svoga zaštitnika svetoga Rafaela. U obiteljskom ozračju sestre i odgojiteljice su zajedno sa roditeljima i djecom pripremile lijepi molitveni i rekreativni program. Svetu Misu za djecu i njihove obitelji u samostanskoj crkvi slavio je prečasni Ivan Mršo, ravnatelj Katoličkog školskog centra u Sarajevu.


Obraćajući se djeci govorio je o ljepoti anđela i njihovoj važnoj prisutnosti u našim životima i na putovima. Hrabrio je roditelje u njihovom odgojnom zadatku. Kazao je kako se roditelji u prvim godinama života svoje djece trude da djeca nauče samostalno hodati, i izgovarati – govoriti, a kako kasnije bdiju da ne krenu i ne hodaju lošim putovima i ne govore loše, ne povrijede riječju. Odgoj u obitelji, praćenje djece u njihovom odrastanju, važna je i sveta dužnost roditelja. Prečasni Mršo je blagoslovio djecu, izmolio sadržajnu molitvu svetom Rafaelu za sve obitelji.

Zatim je sestra M. Admirata Lučić, provincijska glavarica zahvalila sestrama i osoblju kuće za svjedočanstvo vjere i ljubavi u odgoju djece.

Sestra Emanuela Juričević, ravnateljica centra, predala je svakom djetetu za njegovu obitelj malu krunicu uz molitve u čast svetoga Rafaela: Lijek s neba.

Kreativne igre s balonima bile su praćene s velikim zanimanjem.

Da moćni arkanđeli bdiju nad našim obiteljima i da zaštite svu djecu odjekivala je pjesma i molitva iz ustanove sluge Božjega Josipa Stadlera iz Hankompanije-Viteza.

S. V.

  Vijesti - Sve