Blagovijest – zaštitnik Društva PMI-a

Blagovijest – zaštitnik Društva PMI-a

Četvrtak, 12. 4. 2018.

Na svetkovinu Navještenja Gospodinova  Društvo Prijatelja Malog Isusa slavi svog nebeskog zaštitnika. Članovi Društva PMI-a župe Gospe od Pojišana pripremali su se trodnevnicom. Trećeg dana na blagdan Milosrđa Božjeg na poseban način u 15 sati imali su svoj molitveni sat uključivši u molitvu: sve PMI-a, sestre SMI-a, bolesnike, duhovna zvanja, domovinu, obitelji i njihove duhovne i tjelesne potrebe, naše svećenike na Pojišanu te molitvu za beatifikaciju sluge Božjeg Josipa Stadlera ,istog dana je 8. u mjesecu kao Stadlerov dan te smo u splitskoj provinciji u zajedničkom molitvenom lancu sa sestrama i svećenicima u ovoj jubilarnoj godini.


Na blagdan kod večernje sv. Mise zajedno smo sudjelovali u euharistijskom slavlju te zahvalili Bogu za milosti koje nam pruža kroz ovu našu karizmu. Misno slavlje predslavio je župnik fra Žarko  te fra Drago i don Ante Rako . Nakon misnog slavlja imali smo zajednički susret gdje smo potvrdili svoju pripadnost Društvu PMI-a i uveli nove članice u bližu pripremu. Naša voditeljica i pročelnica  s. Dolores Brkić uručila je svima  pismenu čestitku od s. Radoslave Radek vrhovne glavarice Družbe i ravnateljice Društva s. Anamarije Kesten kao i svoju osobnu.

Poslanje anđela Mariji i njegovo priopćenje da je puna milosti Božje zbog vjere i poniznosti, našla je milost u Bogu. To je blagdan milosti i spasenja za cijeli ljudski rod. Marija se otvorila djelovanju Duha svetoga i spremno je mogla odgovoriti: „ Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi tvojoj…“

Mi u našem svakodnevnom životu imamo navještaj, poziv, različito poslanje na koje nas Bog poziva u ovoj Karizmi sluge Božjeg Josipa Stadlera. Imamo li snage neustrašivo djelovati snagom Duha Božjega bez obzira na sumnjičenja i kritike a često i osporavanja naših bližnjih? Zar Marija nije bila u situaciji sumnje, zar Krist nije bio osporavan..? Prolazeći takvim putem znak je da smo Božja volja i njegovi PRAVI prijatelji. Mir koji nosimo u srcu i blagoslove mnogih neka nam budu daljnja motivacija.

Neka Gospodin bude naša radost i jedini Put Istina i Život.

 Zrinka Ančić – PMI-a

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve