Blaženstvo susreta Krista i čovjeka

Blaženstvo susreta Krista i čovjeka

Subota, 8. 10. 2022.

Na Stadlerov dan, 8. listopada 2022. godine, u poslijepodnevnim satima, u samostanu „Betlehem“ na Kraljevcu, održan je susret za djevojke koji je pripremila s. M. Marta Vunak u zajedništvu sa sestrama novakinjama.

Susretu je nazočilo pet djevojaka iz župe blaženog Alojzije Stepinca na Savici, Zagreb. Na početku smo se svi zajedno okupili na kratku molitvu u samostanskoj kapeli, te zamolili Gospodina da blagoslovi naš susret, a molitvu smo zaključili pjesmom: Učitelju, gdje stanuješ koju su sviranjem i pjevanjem animirale same djevojke. Djevojke su aktivne voditeljice, pjevačice i sviračice u zboru mladih svoje župe.

Nakon kapele, uputile smo se u kuću novicijata, gdje smo i službeno započele naš susret, upoznavanjem pomoću foto-govora. Svaka od nas uzela je jednu fotografiju i na njoj prepoznala tri stvari koje ju podsjećaju na nju samu i kratko se osvrnula na vlastitu osobnu molitvu. Nakon kratkog upoznavanja imale smo priliku za okrjepu. Zatim je s. Marta djevojke upoznala s molitvom časoslova, koja je molitva Crkve, a napose redovnika i redovnica, te im dala upute za lectio divina (Božansko čitanje), kojem su i djevojke prisustvovale. Nakon zajedničke molitve, djevojke su se pridružile sestrama na večeri, gdje su iskazale svoje vještine pjevanja i sviranja, te tako razveselile sve prisutne sestre.

Nakon večere ponovno smo se vratile u kuću novicijata, gdje smo se osvrnule na razmatranje evanđelja dana (Lk 11, 27-28), koje nas je uistinu sve obogatilo. Osim za razmatranje, djevojke su se znaimale i za svjedočanstva poziva koje su sestre novakinje i sestra magistra s radošću podijelile. Susret smo završili pjesmom i u zahvalnosti Bogu za sve što smo primile toga dana, te smo odlučile ostati molitveno povezane, moleći jedna za drugu tijekom cijele godine.

 

s. M. Josipa Katanec - Makaj

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve