Bog će uvijek svima najbolje dati, samo treba Njemu vjerovati

Bog će uvijek svima najbolje dati, samo treba Njemu vjerovati

Subota, 20. 4. 2013.

Ušli smo ponizna i otvorena srca u Godinu vjere slaveći našega Prijatelja malenih, od kojega smo dar vjere primili na svetom krštenju. I ove godine On nas je privukao i pozvao k sebi svojom malenkošću. Naime mi PMI župe Presvetoga Trojstva iz Krašića trudimo se na različite načine, osobno i zajednički, slijediti put malenosti u vjeri u Onoga koji za nas postade malen i poslušan sve do smrti na križu. Ove godine slavimo i stotu obljetnicu posvete naše crkve Presvetog Trojstva pa se pokušavamo aktivirati koliko god možemo u župi. Dar nas PMI su  oltarnici za sve oltare u crkvi, ali nismo zaboravili ni na oltar u sobi blaženog Alojzija Stepinca.


Svakog osmog u mjesecu slavimo i Stadlerove dane svetom Misom za beatifikaciju Sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera. Zadnji put sastali smo se 1. travnja da osluhnemo jedni druge i vidimo  kako dalje. Bilo je to jedno od zajedničkih okupljanja gdje se razgovaralo o aktivnostima koje bi se provodile tijekom ove godine. Naša animatorica Ankica Stepinac izvjestila je o čemu se radilo na sastanku animatorica. Bila je i riječ o ovogodišnjem susretu koji se održao u Slavonskom Brodu, kao i o hodočašću u Sarajevo. Zajedno smo pronalazili ideje za našu  radionicu. Radionica nam je od velike koristi jer i na taj način pomažemo siromašnima i nemoćnima što nas čini sretnima i potpunijima, ispunjenijima u našoj nutrini.  Kroz devet mjeseci sudjelujemo na Velikoj devetnici za Božić koja je kod nas već ustaljena. Tu molimo za naše bližnje, mlade i starije, za siromašne i one koji nam se preporučaju i koje preporučujemo u svojim srcima i molitvama.

Proslavili smo i naš patron, čija liturgijska proslava ove godine, radi Velikog tjedna je prebačena na 8. svibnja, kada smo Euharistijskim slavljem na svečan način proslavili naš patron i zamolili i dalje zaštitu One koja svojim Evo me postade Majka Utjelovljene Riječi čiji put želimo slijediti.

S radošću polazimo na godišnje susrete PMI svake godine, jer tako doživimo jače zajedništvo i prijateljstvo, nešto novo i lijepo. Ove godine susret je bio u Slavonskom Brodu, mjestu rođenja i krštenja Sluge Božjega Josipa Stadlera. Organizacija u Slavonskom Brodu je bila na visini, počevši od programa na Trgu nadbiskupa Stadlera. Recitacije i polaganje svijeća i cvijeća te pjesma djece koju je nadbiskup Stadler izuzetno volio, uvela nas je procesijom do Katehetskog centra u kojem se nalazi prekrasna slika, Bezgrješno Začeće, od starijeg Seitza, koju je crkvi Gospe od Brze pomoći u kojoj je kršten, poklonio kao mladi profesor, a sada  Sl. B. Josip Stadler.  U tom centru  bilo je Euharistijsko slavlje.  Nakon mise bilo je primanje novih članova PMI. Iz naše župeprimljeno je osam članovova. Sve je bilo vrlo svečano uz predavanje iskaznica i naravno iskrene čestitke.

Uzdamo se u Gospodina kako se pouzdavao i Sl. B. J. St., stoga smo i pošli na taj susret.  Nakon Euharistijskog slavlja slobodno vrijeme iskoristili smo za zajedničko druženje i upoznavanje. Posjetili smo i kazališno-koncertnu dvoranu Ivane Brlić Mažuranić, gdje smo proveli vrijeme gledajući film o sluzi Božjem Josipu Stadleru. Vidjeli smo folklorne plesove i pjesme Slavonsko-Brodskog kraja. I na samom kraju smo zahvalili Bogu i jedni drugima na ovom susretu i prekrasnom druženju što nam je omogućio Prijatelj malenih i Gospa od Brze Pomoći. Razgledali smo i tvrđavu Brod te tako upoznali dio prošlosti i povijesti Brođana, a i našeg Hrvatskog naroda. Pošli smo kućama puna srca, puni Božje ljubavi, radosti i mira s pjesmom i molitvom na usnama, jači i vjerom i duhom kako bi kročili naprijed na svom životnom putu.

Josip Stadler je rekao: Vjera je dragocjeno blago! Ona uistinu i jest neiscrpivo blago. Jer najveće blago je ono što je u našim srcima, a to je ljubav kojoj je vjera temelj, jer ako nemamo vjere kako možemo ljubiti. Vjera naša je ona koju uvijek trebamo produbljivati, kojom se dičimo, ali nadasve  životom svjedočimo. Bog će uvijek svima najbolje dati, samo treba Njemu vjerovati.

Jelena Burja, PMI

  Vijesti - Sve