Božićna čestitka vrhovne glavarice

Božićna čestitka vrhovne glavarice

Nedelja, 23. 12. 2012.

Božić, 2012.

Živio Mali Isus!

Drage sestre!
Nalazimo se na početku nove liturgijske godine. Crkva intenzivno živi dane iščekivanja i dolaska Sina Božjega. Naše crkve osvijetljene su već u rano jutro. Svete mise zornice ispunjaju naše praznine, naše pustinje koje su nastale tijekom proteklog vremena. Adventske pjesme bude naša srca i pjesmom molimo: Nebesa odozgor rosite … Svani dane i noć skrati … Blizu je Gospod naš … Dođi Gospode Maranatha, dođi Gospode Isuse. I Božja Riječ koja nam se naviješta kroz ove dane poziva nas na budnost i iščekivanje. Dolaze dani kad će Gospodin ispuniti svoja obećanja …  Pogledaj, djeca se tvoja sabiru … otišli su od tebe a Bog ih tebi vraća … Ne boj se, Sione! Nek' ti ne klonu ruke … dok ne rodi ona koja ima roditi.

Osluškujući poruku liturgijski čitanja koja nam Crkva daruje u Došašću, možemo zaključiti da je Bog pokrenuo cijeli kozmos kako bi čovječanstvo pripremio za Mesijin dolazak. On će djeci koja se ponovno sabiru i vraćaju, poravnati staze, sniziti visoke gore, doline ispuniti, što je krivudavo izravnati. Sve nam to čini da nam pripravi put, da nam podari Dijete Isusa. O kolike li neizmjerne Božje ljubavi prema čovjeku? Kolikog li ponovnog Božjeg stvaralačkog djela?

Bog to čini kroz vjekove. Svaki dan ponovno pripravlja put za svoj dolazak kako u svemiru tako i u svakom ljudskom srcu. Uvijek nas k sebi zove, vraća, hrabri, raduje se i pun veselja obnavlja svoju ljubav u srcima onih koji su prihvatili njegov poziv. Zbog toga, oni će kliktati radosno na dan svečani. Kliktat će na dan Božića.

Drage sestre, želim da u ovom razmišljanju osjetimo svaka u svom srcu poziv na suradnju s Bogom. Budimo spremne prihvatiti njegove zahtjevnosti. To je naša betlehemska zvijezda koji će nas iz naših tmina dovesti do velike svjetlosti, do djeteta Isusa. Poput pastira s betlehemskih poljana pođimo zajedno. Povedimo i srcem jedna drugu do Betlehema. Pohitimo i nađimo Mariju, Josipa i novorođenče gdje leži u jaslicama. Pogledajmo što se to dogodilo, događaj koji nam obznani Gospodin. Klanjajmo mu se srcem, i zajedno s anđelima kličimo: „Slava na visinama Bogu a na zemlji mir ljudima miljenicima njegovim!“

Vama drage provincijalke: s. Sandra, s. Admirata i s. Katarina, i sve drage sestre, novakinje i kandidatice, želim i molim za Božić i božićne blagdane svakoj ponaosob, radost istinskog susreta s Djetetom Isusom položenim u jaslice. Nek' u božićnoj noći, Marija brižna Majka Isusova, pogledom ljubavi kojim je darivala Malog Isusa, obdari i svaku od nas. U tom pogledu otkrijmo svoj poziv – biti Služavka Maloga Isusa. S našim ocem Utemeljiteljem pjevajmo i mi malenom Djetetu Isusu:

„O Isuse poljubljeni, slatki Sine moj!
Na oči Ti san smireni, pada sanak Tvoj.
Spavkaj srdašce! Moje sunašce!
Uspavljuje Tebe Majke Tvoje mili poj.“

Sretan Božić i blagoslovljenu Novu 2013. godinu,
želi Vam s. M. Radoslava Radek,vrhovna glavarica s članicama vrhovnog vijeća.


  Vijesti - Sve