Božićna čestitka s. M. Radoslave Radek, vrhovne glavarice Družbe SMI

Božićna čestitka s. M. Radoslave Radek, vrhovne glavarice Družbe SMI

Nedelja, 24. 12. 2017.

Blažena Djevica Marija je pretvorila špilju za životinje u Isusovu kuću, s nešto siromašne odječe i obiljem ljubavi. Ona je Očeva službenica koja mu daruje radosnu hvalu. Ona je misionarka koja nam se približava da nas prati u životu, otvarajući srca vjeri svojom majčinskom ljubavlju. Kao prava Majka, kroči s nama, bori se s nama i neprestano izlijeva blizinu Božje ljubavi.

(usp. Evangelii gaudium, br. 286)

Božić, 2017.

Živio Mali Isus!

Poštovane sestre provincijalke, drage sestre, novakinje i pripravnice!

Rođenje Sina Božjega u betlehemskoj špilji svake nam godine donosi radost, mir i toplinu koju želimo primiti i podijeliti ponajprije u našoj redovničkoj obitelji, potom sa svima koje susrećemo u svojoj svakodnevnici.

Unatoč našim dobrim željama i nastojanjima, i ovog Božića mnogi će ostati usamljeni,  siromašni i bez topline obiteljskog doma. Topli dom zamijenit će im raskošne ulice u kojima nema svratišta, trgovi bez zapaljene vatre, tramvaji bez ugodnog naslonjača ili pak koja klupa na kolodvoru ili parku bez toplog pokrivača.

U sličnim okolnostima, rođenje Sina Božjega dočekala je i Blažena Djevica Marija sa svojim zaručnikom sv. Josipom. Ona je hladnu betlehemsku špilju učinila toplim domom, u koji želimo svratiti i pridružiti se k njoj u molitvi i klanjanju Novorođenome Kralju.

Kao Djevica Marija, učinimo i mi sve kako bi božićnu poruku ljubavi, mira i topline darovali svim ljudima dobre volje, na poseban način onima koji se žele ogrijati uz Dijete Isusa u betlehemskoj štalici. 

U ozračju ove božićne poruke, želim vam zajedno sa sestrama članicama Vrhovne uprave Družbe sretan Božić i blagoslovljenu novu 2018. godinu.

s. M. Radoslava Radek, 
vrhovna glavarica


  Vijesti - Sve