Božićni dar Prijatelja Maloga Isusa u župi Prozor

Utorak, 15. 12. 2020.

Vrijeme došašća je privilegirano vrijeme u kojemu se ponajviše očituje naša ljubav prema bližnjima. To je vrijeme u kojemu konkretiziramo svoju zajedničku i osobnu molitvu djelima ljubavi. Na konkretna djela ljubavi bili su posebno potaknuti Prijatelji Maloga Isusa iz župe Presvetog Srca Isusova Prozor, koji su se dogovorili da u župi obiđu bolesnike i obitelji kojima je potrebna pomoć.

U dogovoru sa župnikom preč Markom Tomićem predložili su da se u trgovinama prikupljaju namirnice i druge potrepštine. Prijatelji Maloga Isusa i studenti odvojili su svoje vrijeme, te su motivirali kupce za ovu plemenitu akciju. Doista, u trgovinama koje su otvorila svoja vrata za ovu humanu gestu, dogodilo se čudo ljubavi.

Prijatelji Maloga Isusa zajedno sa s. M. Marinelom Zeko i kapelanom vlč. Josipom Antukić sve su koordinirali, spremili i podijelili obiteljima i bolesnicima u župi. Osim namirnica i higijenskih potrepština uspjeli su pojedinim bolesnicima kupiti lijekove koje si sami ne mogu priuštiti. Iz poštovanja prema svakoj osobi nećemo objavljivati slike tih osoba, no ostat će uvijek u sjećanju njihove suze radosnice, stisak ruke koja drhti, te ruke koja se sklapaju i Bogu zahvaljuju.

Ovi vrijedni Isusovi Prijatelji nisu trošiti vrijeme na brojenje paketa, jer je ionako kod Gospodina sve zapisano. Radije su uputili svoju molitvu i zahvalu Bogu za tolike dobre ljude. Zahvalni su Bogu koji im daje priliku za djela ljubavi! Neka ova predbožićna akcija bude poticaj svima nama na konkretna djela ljubavi na koja nas potiče Sv. Pavao pišući: “Dok imamo vremena činimo dobro svima…“.

Ovom su akcijom Prijatelji Maloga Isusa unijeli radost i nadu u tolike obitelji. Neka ta radost bude obilježje nas koji iščekujemo Isusov rođendan!

s. Marinela Zeko

  Vijesti - Sve