Čestitka za rođendan Družbe

Čestitka za rođendan Družbe

Ponedjeljak, 21. 10. 2019.

Zdravo sveti Rafaele … 
Ti nam čuvaj srce naše, Bogu vodi misli naše, u nebo nas prati gor'.

Drage sestre i kandidatice!

Zaustavimo na trenutak svoje misli na 24. listopadu 1890. godine. Zamislimo koliko je bilo ushićenja u srcima naših prvih sestara. Stigao je očekivani blagdan svetih arkanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela. Sveta misa, prva redovnička odijela, prva pravila, prva zavjetovanja sestara male Družbe Malom Isusu, u velikom siromaštvu. Jedino veliko bogatstvo bila je neizreciva radost oca Utemeljitelja, koji je bio toliko zaljubljen u Boga da su se granice mogućeg samo pomicale u veličanstvena Božja djela koja i danas svjedoče njegovu vjeru, povjerenje i pouzdanje u bezgrješnu Djevicu Mariju. Toliko je bio slobodan u Bogu da je sestrama povjerio svetu Družbu u kojoj i mi sada gradimo povijest. 


Poželimo, poput njega, gledati srcem, da bismo vidjele što nam je činiti danas. On je na evanđelju gradio svoje poslanje i na njega su utkani naši korijeni. Evanđelje je uvijek novo, kao i svaki naš susret s Isusom, u svim oblicima u kojima nam se otkriva. Svjesne svoje grešnosti, padova, nedorečenosti koja nas svaku vodi u poniznost pred Njim, doživljavamo kako je Njegova ljubav preobilna prema nama. Unatoč doživljenog, još uvijek se bojimo priznati da smo slabe, krhke, nedorečene. Najvažnije je da svaki dan stavimo svoje pouzdanje i predanje u Božje milosrđe i ljubav i živimo zahvalno.

Kad se umorimo od puta k sestrama, Isuse, donesi nam malo svjetla. "Mi smo poput komadića stakla, prašnjava od svakodnevice, zamagljena životnim olujama, koje si Ti svaki puta ponovno očistio sedamdeset puta sedam, u toploj kiši svoga milosrđa i opet ga nježno položio na sunce da sjajnije nego ikada sudjeluje u vječnoj igri ljubavi između Tebe i nas." Isuse, Tvoja nam prisutnost treba, pa ako nas i po tami pohađaš, pomozi da Ti vjerujemo. Ako smo malobrojne, pomozi nam da Ti ostanemo vjerne. Ti od svake od nas tražiš sve, samo zato da možeš sve dati, a mi da idemo dalje i sve bliže Tebi. 

Drage sestre i kandidatice, čestitam vam dragi Rođendan Družbe i želim sretan i radostan život u njoj!

Srdačno vas pozdravlja u Malom Isusu 

s. M. Petra Marjanović
provincijska glavarica

 

 

 

  Vijesti - Sve