Dan Maloga Isusa u kolovozu

Dan Maloga Isusa u kolovozu

Petak, 28. 8. 2020.

Svakog 8. i 25. u mjesecu sestre i članovi Društva Prijatelja Maloga Isusa molitveno i karitativno obilježavaju te dane. Posebno se 25. sjećamo Isusova dolaska na zemlju da nam donese nebo a mi ga trebamo dalje drugima nositi. 


Ova godina je neobična i mnogo je toga za zahvalu i preispitivanje poruke preko događaja čudnog virusa covid-19. Ponekad nam se pričini da je sve stalo, i nepovratno. Međutim, Bog vodi našu povijest. Potrebna nam je snaga Duha svetoga da nas on vodi kroz sve situacije. Ako nam se učini da spava, na nama je da ga budimo i nastavljamo dalje s njim.

Svi zajednički projekti oko obilježavanje 25.godina postojanja i djelovanja Društva PMI-a su malo stala. Počivaju, preispitivanja su dobra i poželjna, pa nastojimo. Upravo na Blagovijest 25. ožujka nismo mogli biti zajedno ni kao regionalne manje grupe, ni na razini Provincija ni Družbe. Također na veliku srijedu 8. travnja nismo bili zajedno ali suvremenom tehnologijom molitveno smo online bili povezani. Uslijedio je 25. travnja i našli smo se zajedno u našem svetištu na Pojišanu, jasno po svim stručnim mjerama. Srca su nam zato bila blizu i duše u molitvenom željenom ozračju. Nastavili svaki naš daljnji susret kako to već tradicionalno biva.  U srpnju 25. smo obilježili hodočašćem kod benediktinaca na Čokovcu. Sve je  kao neki  normalni slijed iako drugačiji.

Dana 25. kolovoza 2020. večernja sv. Misa, molitveni susret, izgledalo je kao i uvijek. Međutim svi koji su bili u  našoj skupini na Pojišanu, osjećali su posebno prisustvo Božjeg Duha i radosno zajedništvo, moleći za duhovna zvanja, mlade, bolesne , našu župu, obitelji, domovinu… Pogledom mi se činilo kako su svi na licu ozareni radošću. Po svršetku molitve, stiže obavijest iz Dugopolja i to sa slikom kako na dvorištu crkve mole. Nema ljetnih odmora za susret, pomislih i bi mi drago. Zatim primam obavijest iz Omiša kako je bio divan dan kroz cjelodnevno klanjanje u crkvi, te ozračje na klanjanju u provincijalnoj kući, izvješće stiže od PMI-a Matka. Po prvi put ljudi nekom milosnom radošću željeli su podijeliti svoja iskustva ovako svi jedni iza drugih kao da je bio dogovor. Iste te večeri javljali su se pojedinci za osobna iskustva iz drugih skupina. Osobno me to sve motiviralo i rado sam ponavljala; Mali Isus živi u srcima članova Prijatelja maloga Isusa jer On nas jedini spaja i hrabri u zajedništvo. Zaključujem; 25. u kolovozu ima svoje dublje značenje. Vjerujmo da će nam Duh sveti kazati na svoj način…  

 s. Dolores Brkić

  pročelnica PMI –a Split

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve