Dan posvećenog života 2022. godine u Vrhovnoj upravi u Zagrebu

Dan posvećenog života 2022. godine u Vrhovnoj upravi u Zagrebu

Četvrtak, 3. 2. 2022.

Uoči Dana posvećenoga života, zajedničkim jednosatnim klanjanjem i molitvom Večernje sa Suradnicama Krista Kralja, zahvalile smo Bogu za veliki dar posvećenog života za Crkvu i za svaku pojedinačno. Molile smo na različite nakane i potrebe kako bi današnje redovništvo unosilo novo svjetlo u današnji svijet. Simbolično su predstavnice obiju zajednica prinijele na oltar upaljenu svijeću kako bi i naše zajednice palile to svijetlo u mnogim dušama u kojima vlada tama i sve ono što im zastire pogled na istinsko SVIJETLO,  („…svjetlost na prosvjetljenje naroda …“) (Lk 2, 32)

Na sam Dan posvećenog života imale smo svečano Euharistijsko slavlje koje nam je predvodio mons. Juraj Jezerinac, vojni biskup u miru. U svojoj homiliji posvijestio nam je da bez istinske obnove Bogu posvećenih osoba, a ne isključujući ni sve ostale koji trebaju pridonositi istinskom životu Crkve, nasljedujući Krista radikalnim životom u službi Njemu, nema istinske obnove koja bi unosila svjetlo u naše obitelji, u naše društvo i time silazio blagoslov na naše redovničke zajednice i svjetovne institute, kako bi i ljudi prepoznavali i vrednovali taj dar Božjem narodu.

Sinodalni hod Za sinodalnu Crkvu poziva nas da se svatko punom odgovornošću uključi u taj zajednički hod na koji smo pozvani kao Božji narod. Sinodalni hod posebno naglašava tri odrednice: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje.

To je osobito nama, Bogu posvećenim osobama, poziv da pod tim vidom gledamo i živimo sve segmente našega života, kako bismo unosile nove zrake svjetlosti i nade za budućnost, živeći odgovorno naš SADA i ovdje.

Neka nam u tom bude uzor i zagovornica majka  Marija, koja je donijela Svjetlo na ovaj svijet i time pokazala jasan put!

S. M. Mirjam Dedić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve