Dan bolesnika u samostanu “Antunovac”

Dan bolesnika u samostanu “Antunovac”

Utorak, 11. 2. 2014.

U domu za starice u samostanu "Antunovac" u Novoj vesi, svečano je proslavljen Dan bolesnika i blagdan Gospe Lurdske. Tom prigodom, štićenicama doma pridružila se provincijalna glavarica s. M. Katarina Penić-Sirak i uputila im je nekoliko utješnih i ohrabrujućih misli uz darovane ruže. Štićenice je posjetila župljanka Ana iz Marijine legije koja ih je iznenadila i razveselila svojim dolaskom.


Sve članice doma i sestre iz samostana sudjelovale su na misnom slavlju s bolesničkim pomazanjem. Euharistijsko slavlje u samostanskoj kapeli predslavio i uputio poticajnu propovijed preč. Stanislav Vitković. Tako su sve štićenice doma primile i duhovno ohrabrenje te snagu od Boga, da mogu hrabro prihvaćati i podnositi svoje bolesti i slabosti pridružujući ih Kristovom križu i nadopunjujući ono što nedostaje Njegovim mukama.

Na slavlju svete mise i zajedničkom druženju, sudjelovala je časna majka s. M. Radoslava Radek sa s. M. Anom Marijom Kesten, sestrama iz zajednice te prijateljicama Malog Isusa iz naše župe.

  Vijesti - Sve