Dana posvećenog života u Dubrovačkoj biskupiji

Dana posvećenog života u Dubrovačkoj biskupiji

Četvrtak, 4. 2. 2016.

U subotu, 31. siječnja 2016., u crkvi Male braće u Dubrovniku, okupilo se oko 150 redovnica i redovnika u 10 sati na Euharistijskom klanjanju. Svi su molili i zahvaljivali Gospodinu za „Godinu posvećenog života“ i za sve primljene milosti koje  je Gospodin svima  darivao. -  Klanjanje je završio i svih blagoslovio  biskup Mate. Čitačice i animatorice bile su redovnice.  Pjevale su sestre i mladi iz Frame.


Nakon klanjanja  svi su se uputili u procesiji Staradunom do katedrale i ušli u katedralu kroz  „Vrata milosrđa“. Dobili su upaljene svijeće i na početku  mise redovnice i redovnici obnovili su svoje zavjete.

Biskup Mate u svojoj propovijedi zahvalio je svim osobama posvećenog života za sve što su napravili u protekloj godini. „Svi smo osobe posvećenog života na svoj način, ali svatko u skladu s karizmom koju je Bog namijenio“ kazao je Biskup prisutnima. Na temelju pročitanog evanđelja, Biskup je rekao:  „Evanđelje nas je pozvalo da promislimo o svojoj vjeri. Pogled s vjerom će nam omogućiti da stvarnost, koja je takva kakva jest, ne gledamo više svojim nego Kristovim očima i da s nadom gledamo u budućnost“!

Osvrnuo se Biskup i na „Godinu milosrđa“  koja je pred nama i zatvorio je „Godinu posvećenog života“ za Dubrovačku biskupiju.

Na kraju svima je zahvalio fra Stanko Dodig, pročelnik Vijeća za posvećeni život! Vijeće je Biskupu darovalo album s fotografijama s posjeta redovničkim zajednicama u Dubrovačkoj biskupiji, -  u „Godini posvećenog života“!

Preko mise pjevao je zbor redovnica, a među njima i naše 4 iz zajednice. Jednu molitvu vjernika čitala je s.Natanaela Marinčić.

Na samom kraju svi prisutni s biskupom Matom fotografirali su se ispred katedrale za uspomenu   na „Godinu posvećenog života“!

Ovaj radosni dan, „Dan posvećenog života“ i završetak „Godine posvećenog života“ – dan molitve i zajedništva redovnica i redovnika Dubrovačke biskupije, na kojemu je bilo prisutno i 10 sestara iz naše zajednice,   završio je u 13 sati zajedničkim objedom u restoranu „Klarisa“!

Bogu hvala za  biskupa Matu,  koji nam je  omogućio ovaj susret!

s.Magna Borovac

  Vijesti - Sve