Djeca Bezgrešne

Djeca Bezgrešne

Utorak, 20. 12. 2022.

Ove godine, na Adventu u Vrgorcu svojim doprinosom sudjelovali su i naši mali volonteri, Djeca Bezgrešne.
Spremno prihvaćajući dvije subote kao izazov, ali i zabavu, krenuli smo, zajedno sa s. Antoniom i knjižničarkom Adrianom u akciju krajem 11. mjeseca.

 


Vrijedno radeći svaki redovan susret, kao i dodatno izdvojeno vrijeme, proveli smo zajedno smišljajući i kreirajući rukotvorine. Uz prvenstveno pjesmu i njihove osmijehe uspješno smo svladali i taj izazov. Dječja mašta je radila punom parom, ideje su navirale te smo tako spremno dočekali prvu od dvije subote, kada se palila treća adventska svijeća, svijeća Radosti.

Iako nam vremenska prognoza nije išla u korist, našu radost ništa nije moglo spriječit, pa tako ni kiša. Naše vrijedne ručice svima koji su došli pokazale su svoju kreativnost i kako je uz Boga sve moguće.
Nestrpljivo iščekujući sljedeću subotu, na susretu smo se spremali za malo iznenađenje koje smo pripremili za paljenje četvrte adventske svijeće, svijeće Ljubavi. U tome nam je pomogao i naš Mile, kapelnik Gradske glazbe u Vrgorcu i ovim putem mu zahvaljujemo na nesebičnom doprinosu.

Došavši u šušur adventa, s velikim nestrpljenjem jedva smo čekali svima pokazati naše malo iznenađenje. Dvoje dječice smo obukli u Josipa i Mariju te smo pjesmama pozdravili sve prisutne uz usklik „Živio Mali Isus – uvijek u našim srcima!“ i zaželjevši im sve najljepše za nadolazeće blagdane.
Nastup smo zaključili pjesmom „Srce Vatreno“ slaveći uspjeh naših nogometaša te smo malom Isusu, kao zahvalu, u jaslice položili „svoja“ srca.

Zahvalni našem dragom Bogu i našoj Bezgrešnoj na svim milostima i naravno svima koji su podržali naš rad sretno smo se vratili svojim kućama puni dojmova.
A i svim našim malim volonterima hvala što čine ovaj svijet ljepšim.

Anet Žderić, animator

 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve