Dječji ljetni kamp 2013.

Dječji ljetni kamp 2013.

Četvrtak, 27. 6. 2013.

Sestre Služavke Malog Isusa u Gomiljaku organizirale su od 24. do 27. lipnja 2013. godine ljetni kamp za djecu od šeste do dvanaeste godine, koji se odvijao pod motom: „Vjera je dragocjeno blago“.  Program kampa je započeo svetom Misom u 9 sati ujutro, koju je u župnoj crkvi Imena Marijina u Gromiljaku predslavio  vlč. David, katedralni kapelan iz Sarajeva, uz koncelebraciju župnika preč. Marka Perića. U prigodnoj propovijedi vlč. David istakao je svetost i duhovnu veličinu svetoga Ivana Krstitelja, čiju smo svetkovinu taj dan slavili, te kratko predstavio svoje svećeničko zvanje. Svečanu liturgiju uzveličala su raspjevana djeca, pod ravnanjem s. Marinele Zeko.


Nakon misnog slavlja započeo je program kojeg su vodili animatori, Prijatelji Malog Isusa, koji je bilo dvadeset, uključujući i časne sestre. Dnevni rad započet je podjelom djece u skupine, a potom su uslijedile razne igre kroz koje su mališani prolazili da bi stigli do slagalice i postali član zelene, bijele, plave ili žute skupine. 

Cjelodnevni program odvijao se kroz pjesmu, molitvu, plesove, glumačke vještine i kreativne radionice. Bile su to radionice iz četiri različita područja  kao: „Vješte ruke“, u kojoj su pravljeni privjesci i narukvice, zatim „Tiha radionica“ u kojoj su kroz određenu priču u tišini  crtali i nešto opisivali,  zatim radionica „ Teta Violeta “ u kojoj su pravljeni razni ukrasi i stalci za olovke, i radionica „Loptasti crtež“ u kojoj su izrađivane  razne figure.  

Posebno su bili zanimljivi pojedini detalji iz evanđeoskog izvješća o svetim apostolima Petru i Pavlu, te scenski prikaz o životu i radu sluge Božjega Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa i Utemeljitelj sestara Služavki Malog Isusa. Svi su detalji  bili djeci toliko zanimljivi da su ih čak mogli i znali skoro cijele ponoviti. 

Zadnji dan kampa mogli smo se uvjeriti u onu uzrečicu: „Sve što je lijepo kratko traje“. Mnogi mališani zajedno s animatorima plakali su zbog rastanka. Kamp je završen sa Svetom misom koju je predvodio vlč. Jakov Kajinić, duhovnik u travničkom sjemeništu „Petar Barbarić“. Kao i uvijek tako i ovaj puta vlč. Jakov je svojim oduševljenjem i pjesmom uz gitaru dao hvalu Bogu te stvorio ozračje radosti i topline. 

Po svršetku misnog slavlja uslijedio je završni rekreativni program. Prva točka bila je prezentacija o cijelom kampu, koju je izvrsno pripremio animator Boris Dragojević.  Kroz sliku i riječ roditelji su mogli vidjeti što su njihova djeca radila i naučila kroz protekla četiri dana. Uslijedio je drugi dio programa: Ples animatora, nastup kiseljačkih mažoretkinja i nekoliko šaljivih scenskih prikaza koje su izveli animatori. S ovim je završen i svečano zatvoren dječji ljetni kamp 2013.

Za cjelokupnu organizaciju zaslužne su časne sestre iz Gromiljaka, koje su, zajedno s animatorima, dale sve od sebe kako bi djeci uljepšali ove ljetne dane. 

Na kampu je sudjelovalo 170 djece iz župe Gromiljaka, Brestovskog, Busovače, Fojnice, Kiseljaka i Kreševa. Prepuni dojmova i zahvale sestrama i animatorima, mališani su krenuli svojim kućama u nadi za ponovnim druženjem.

Monika Franković, animatorica

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve