Djela ljubavi prema bližnjemu

Djela ljubavi prema bližnjemu

Srijeda, 30. 3. 2022.

Prijatelji Malog Isusa župe sv. Ivan Krstitelj u Zagrebu, okrunili su svetkovinu Blagovijesti, na kojoj su obnovili svoje zavjete i primili nove članove Društva, djelom milosrđa prema ljudima koji žive na marginama društva, hodajući stazom apostolata koju im je utro sluga Božji Josip Stadler.

U želji da dostojno obilježimo svetkovinu Blagovijesti u ovom korizmenom vremenu i nadolazećem Uskrsu, pozvali smo naše drage prijatelje beskućnike iz udruge “Savao” i “Ulične svjetiljke” da nam se pridruže na proslavi koju smo upriličili dana 30. ožujka 2022. S nestrpljenjem su dočekali naš poziv kojim nastavljamo niz iz vremena Došašća.

Pristiglo ih je dvadesetak znajući da će ovdje primiti nesebičnu ljubav, radost i trenutke koji će ih makar privremeno odmaknuti od surove svakodnevice. Druženje je započelo euharistijskim slavljem kojeg je predvodio vlč. Ivan Lastovčić. Nastavak je uslijedio u toploj dvorani župe gdje ih je dočekala topla okrijepa, nesebičan dar članova PMI, župljana i sestara Služavki Maloga Isusa. Ničega nije manjkalo. Uz vrevu razgovora i smijeha svih sudionika susreta, dvoranom su se orile i pjesme. Svatko od sudionika želio je svojim talentom i mogućnošću pridonijeti druženju. Radost i ljubav obitavala je nad svima nama. 

Susret je trajao gotovo 2 sata nakon čega smo ih ispratili zagrljajem i punih ruku, uz obećanje da ćemo se ponovo sresti. Kada bi oni samo znali koliki smo sretnici, jer smo imali priliku družiti se s Isusom. ‘Zaista, kažem vam: Što god ste učinili jednomu od ove moje najmanje braće, meni ste učinili.’ Mt. 25,45

Gabrijela Kosović-Sviben,
PMI, Sv. Ivan Krstitelj, Zagreb

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve