Djetinji duh

Djetinji duh

Ponedjeljak, 15. 5. 2023.

U subotu, 13. svibnja 2023. Prijatelji Malog Isusa okupili su se na duhovnom usavršavanju na temu „Prepoznaje li me tko?“. Ovo usavršavanje u samostanu „Betlehem“ na Kraljevcu predvodila doc.sc. Kata s. Amabilis Jurić, osvrnuvši se na duhovnost Prijatelja Malog Isusa u kontekstu suvremenog svijeta i djetinjeg duha.

Kroz razmatranje s. Amabilis istaknula je promišljanja i zapažanja trojice evanđelista kada je riječ o Isusovom odnosu prema djeci. Postavila je pitanje tko je prema Isusovom poimanju zapravo najveći u kraljevstvu Božjem? Kakve to veze ima s nama osobno? Sestra nas je svojim promišljanjima dovela do zaključka da budemo jaki usprkos tome što živimo u vremenu koje potiskuje taj djetinji duh.
Podsjetila je kako je kršćanstvo religija djeteta i djetinjeg duha, što znači da u Isusu Kristu djetinji duh dobiva svoje potpuno opravdanje, utemeljenje i nadahnuće. U konačnici, Isus kao Očev Sin ništa
nije činio bez Očeve volje.
Nakon promišljanja uputili smo se u kapelicu na molitvu krunice koju je također predvodila s. Amabilis. Po završetku molitve uslijedilo je druženje.
U ovom vremenu krize djetinjeg duha kao kršćani pozvani smo ponovno otkrivati i širiti djetinji duh, duh Isusa Krista.

Živio Mali Isus!


Damira Dvojković, animator, župa sv. Ivan Krstitelj, Nova Ves

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve