Dom Imaculate u Vrgorcu  proslavio svoju zaštitnicu

Dom Imaculate u Vrgorcu proslavio svoju zaštitnicu

Četvrtak, 9. 12. 2021.

Uoči  svetkovine Bezgrešne 7.12.2021.  imali smo u našoj zajednici duh. obnovu koju je vodio  don Stanko Kačunić.  Tema današnje duh. obnove bila je „Skrovitost biblijskih likova i Služavki maloga Isusa.“ 


Don Stanko  se osvrnuo na  Božja nadahnuća koja su u skrovitosti primili  veliki starozavjetni likovi po kojima je Bog  činio  čudesne zahvate u svom narodu. Također je govorio o skrovitosti Djevice Marije  koja je primila poruku anđelovu i u jednostavnosti i skrovitosti,  neprimijećena od  drugih, razmatrala velika djela  što je po njoj učinio Svesilni.  Na kraju je  primijetio kako je zapravo skrovitost i jednostavnost karizma i odlika služavke maloga Isusa, koja, po želji svoga utemeljitelja SB. J. Stadlera treba u svakom čovjeku, djetetu i starcu gledati malo dijete Isusa. I mi u ovoj zajednici smo pozvane  donositi ljubav   i svakom štićeniku pristupati  kao malom Isusu. Takva lijepa svjedočanstva  doživio je i on sam  i svi svećenici naše nadbiskupije koji su  u svojim odgojnim zavodima  susretali naše sestre. To je ostavilo neizbrisiv trag u njihovim životima.

Nakon predavanja bila je prilika za sv. ispovijed, a zatim sv. misa sa homilijom.

Na samu svetkovinu Bezgrešne, 8. naš župnik fra Josip Repeša, slavio je sv. misu za sestre i štićenike doma. U propovijedi se osvrnuo na  proglašenje dogme o Bezgrešnom začeću koja je  kroz cijelu povijest Crkve vjerovana. Gospa u Lurdu je potvrdila njezinu istinitost. Marijin  DA bio je plod suradnje s Božjom milosti. Bog i nama upućuje poziv na suradnju, a mi smo slobodni reći DA ili NE. Svojim  DA pozvani smo svakodnevno u ovoj zajednici, osobito među nemoćnima koji su nam povjereni, svjedočiti Božju prisutnost i ljubav.

Poslije podne je naše štićenike u domu obradovao mladić  Mate  Šalinović  koji ih je  razveseljavao sviranjem, a djelatnice Doma i sestre zajedno su s njima pjevale i plesale. Njihova  ozarena lica  najbolji su dokaz  koliko im je to pružilo radosti u ove  dane pandemije i obilne  kiše.

U poslijepodnevnim satima  bio je u našoj zajednici  još jedan  lijepi događaj: duhovna obnova za Prijatelje maloga Isusa.

Dan smo završili radosni što nam je Bezgrešna omogućila  ove lijepe  duhovne radosti.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve