Dugopoljski članovi PMI-a na godišnjem susretu

Dugopoljski članovi PMI-a na godišnjem susretu

Subota, 4. 6. 2016.

Dugopoljski članovi Društva PMI-a radosno su čekali godišnji susret na kojem su aktivno sudjelovali u župi Katuni-Kreševo 28. svibnja 2016. Tema susreta nas je privlačila „Blago milosrdnima“ kao i susret sa ostalim članovima, te izmjena iskustava. Svake godine tako i ove dobijemo jednu duhovnu snagu sadržajem dana kojeg detaljno osmisli naša pročelnica s. Dolores. 


Također budemo motivirani velikim zajedništvom svih skupina koje sudjeluju tog dana. Imale smo lijepo iskustvo pri organizaciji kada smo mi u Dugopolju bili domaćini. Sve nas to veseli i potiče na jedno humanitarno-molitveno djelovanje i služenje Malom Isusu. Vjerujemo da nas Isus neće „zaboraviti“ u našim potrebama. Molimo Malog Isusa po zagovoru sluge Božjeg Josipa Stadlera da potakne srca i ostalih župljana da nam se priključe kroz ovaj , rekla bih zauzetiji rad za Boga, kroz različite aktivnosti pomaganja bližnjima. Jedna od nakana naših molitvenih susreta jest i molitva za duhovna zvanja u Crkvi i Družbi Malog Isusa. Mi još posebno preporučimo da Bog pozove nekoga u duhovni poziv iz našeg Dugopolja. Što bi mi vjernici da nema svećenika i časnih sestara? Kako je lijepo čuti prekrasno pjevanje preko Mise, imati uređenu crkvu, pouku vjeronauka i mnogo toga što rade naše marljive sestre Služavke Maloga Isusa. Mi PMI-a smo njihovi suradnici u Duhu Utemeljitelja Družbe i kroz njegovo geslo „ Imaj srce „ želimo biti jedno osvježenje u našoj župi.

Ojačati se u Bogu krenule smo pune očekivanja u sunčano svibanjsko jutro sa našom s.Eudoksijom u Katune Majci Mariji Posrednici svih milosti. Nismo požalile jer sv. Misa i nadahnuta propovijed župnika don Mije nas je potakla biti još djelotvornije u našem radu. Posebno smo dobile snagu na poslijepodnevnom klanjanju i cijeloj radosno-duhovnoj atmosferi.To može samo duh Božji, sabrati nas različite a tu smo kao jedan. Zahvalni smo svima koji su nam priredili ovo lijepo iskustvo , zajedništvo , druženje a rekla bi i divljenje. Sve skupine tako i mi Dugopoljke smo priredile za prikazni dar pomoć za jednu potrebnu obitelj, košaru za potrebne te sudjelovale u projektu „srce za djecu Hrvatske“

I na povratku po preporuci pročelnice išli smo u svetišta na Vrata Milosrđa. Mi iz Dugopolja posjetili smo Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske te sreli i još neke druge naše skupine.

Cijelim putem nije izostala kako molitva , tako i pjesma,  šala, ali i planovi…I u prekrano ispunjen dan, dobile puno milosti, u predvečerje stigle u Dugopolje

 Ljubica Caktaš-animatorica PMI-a       

  Vijesti - Sve