Duhovna obnova u samostanu u susret nedjelji Dobrog pastira

Duhovna obnova u samostanu u susret nedjelji Dobrog pastira

Nedelja, 23. 4. 2023.

U subotu 23. travnja 2023. u samostanu Antunovac, sestre Služavke Maloga Isusa organizirale su duhovnu obnovu za djevojke pod nazivom ,,I ja hoću biti ovca tvoja!“ Duhovna obnova trajala je cijeli dan, od 9 do 17 sati, popraćena bogatim sadržajem, nagovješćujući nedjelju Dobroga Pastira.

Nakon što su se djevojke okupile započeli smo s upoznavanjem poslije čega je uslijedila zanimljiva igra. Duhovno vodstvo imao je fra Ivan M. Lotar koji nas je sve obogatio lijepim duhovnim nagovorom, pobliže nam objašnjavajući značenje naziva same obnove. U međuvremenu je uslijedila i pauza tijekom koje smo imale priliku za ispovijed ili duhovni razgovor, šetnju po samostanskom vrtu i Dječjem vrtiću Cvjetnjak. Zatim je uslijedilo svečano misno slavlje i ručak.

Poslijepodne je bilo rezervirano za osobno duhovno razmatranje koje je prevodila s. M. Kristina Maslać. Tijekom razmatranja čitali smo dio Ivanovog evanđelja te pomoću njega razmišljali o našem odnosu u vjeri, popraćeni metaforom ovce i Dobroga pastira. Za kraj popodnevnog programa, uz pomoć sestara, izradili smo svoj osobni bookmarker s ovčicom i citatom iz Svetog pisma po želji.

Naš susret smo zaključili euharistijskim klanjanjem u samostanskoj kapeli u kojemu smo sudjelovali pjesmom i molitvom. Nakon kratkog druženja i okrijepe svi smo se uputili svojim kućama obogaćeni duhom i sadržajem cjelodnevne duhovne obnove.

Neprocjenjivo je iskustvo provesti dan sa sestrama u samostanu moleći, razgovarajući i družeći se. Vjerujem da je svakoj djevojci ostalo ono najbitnije u srcu te da su s radošću to ponijele svojim domovima. Veliko hvala sestrama na organizaciji predivne duhovne obnove bogatog programa te hvala fra Ivanu na jasnom i zanimljivom duhovnom nagovoru!

 

Petra Maslać

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve