Duhovna obnova za Prijatelje Maloga Isusa i primanje u Društvo novih članova

Duhovna obnova za Prijatelje Maloga Isusa i primanje u Društvo novih članova

Subota, 4. 12. 2021.

U Duhovnom centru „Kuća Navještenja“ u Gromiljaku, 27. studenog, 2021. godine, održana je duhovna obnova za Prijatelje Maloga Isusa iz Gromiljaka i Fojnice, pri čemu je zajednica postala bogatija za još četiri člana koji su davanjem obećanja pred predsjednicom Društva Prijatelja Maloga Isusa i provincijskom glavaricom sestara Služavki Maloga Isusa sarajevske provincije, s. M. Anom Marijom Kesten, postali punopravni članovi Društva.

Duhovnu obnovu predvodio je banjalučki župnik, vlč. Žarko Vladislav Ošap koji je okupljenima govorio o Blaženoj Djevici Mariji i njezinoj pomoći nama na putu prema Isusu. Kroz evanđeoska izvješća koja oslikavaju lik i osobnost naše Majke, vlč. Ošap je nastojao približiti nam njezinu vjernost i predanost u volju Božju te nas sve potaknuti da je nasljedujemo. Zanimljivo je da je posljednja Marijina rečenica zapisana u Svetom Pismu: „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2, 5). Da nam je samo to ostavljeno o Njoj u Svetom Pismu, bilo bi dosta, jer Marija zna tko je njezin Sin i želi nas sve vidjeti u Njegovu Kraljevstvu.

Nakon duhovnog nagovora okupljeni Prijatelji Maloga Isusa su umjesto pauze za kavu nastavili razgovor s vlč. Ošapom koji je nastojao odgovoriti na pitanja i ohrabriti one koji su tražili riječi utjehe. Potom je uslijedilo pokorničko bogoslužje i pristupanje sakramentu svete ispovijedi. Gospodin je bio posebno darežljiv pa je sve pokornike oblio milošću koja se jasno ocrtavala na ozarenim licima nakon ispovijedi.

Euharistijsko slavlje je predslavio vlč. Ošap, a nakon popričesne molitve s. M. Ana Marija Kesten, provincijska glavarica i predsjednica Društva Prijatelja Maloga Isusa predvodila je Obred primanja novih članova u Društvo, a to su: Ljiljana Grubešić i Zorica Miletić iz Fojnice, te Ivana Šapina i Vedrana Glavočević iz Gromiljaka. Bio je to posebno emotivan i radostan čin za nove članice, ali i za okupljenu zajednicu Prijatelja Maloga Isusa. Sve je okrunjeno pjesmom „Kao Marija“ s molitvom u srcu da budemo vjerni Gospodinu u vremenima koja živimo i koja su pred nama, jer kako reče vlč. Ošap imamo samo ovaj trenutak u svojoj vlasti da ljubimo Boga i brata čovjeka, a po tome ćemo i biti suđeni. Prošlost i budućnost nisu u našim rukama, ali „sada“ jeste. Sada ljubi Boga i bližnjega kao što je to u svom životu radila naša Majka Marija, zaključio je vlč. Ošap.

Slavlje je nastavljeno kod obiteljskog stola u samostanskoj blagovaonici uz okrjepu, razgovor i pjesmu.

Neka Gospodin Mali Isus učini srca naša po srcu svome, a Bezgrešna Djevica nek nas vodi ovom suznom dolinom k svome Sinu.

s. M. Jelena Jovanović

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve