Duhovna obnova i dodijela Statuta za Prijatelje Malog Isusa

Duhovna obnova i dodijela Statuta za Prijatelje Malog Isusa

Subota, 31. 3. 2012.

MOSTAR: U Caritasovu centru „Sveta Obitelj“ u Mostaru, gdje žive i rade sestre Služavke Malog Isusa, održana je 31. ožujka 2012. godine duhovna obnova za Prijatelje Maloga Isusa koju je vodio vlč. Jakov Kajinić, duhovnik u nadbiskupskom sjemeništu u Travniku. Tema duhovne obnove bila je: Vjera i pouzdanje u Boga po uzoru Sluge Božjega Stadlera, na kojoj je sudjelovalo 27 članova. 


U svom izlaganju na navedenu temu vlč. Jakov je naglasio da pred Boga moramo stati onakvi kakvi jesmo, te Njemu, koji je sama dobrota i ljubav, potpuno otvoriti svoje srce. Trebamo izbjegavati oholost i na prvo mjesto u život staviti Božji plan s nama i prihvaćati ga. Često puta neće ići po našoj volji, ali nam je znano, da ako Boga ne prihvatimo, nećemo moći biti sretni niti duhovno napredovati. Sluga Božji nadbiskup Stadler je govorio: “Bog ima sa mnon plan. On će i providjeti“.

Ljepota i vrhunac obnove bilo je pristupanje sakramentu pomirenja te sv. Misa, na kojoj je s. Ružica Ivić, pročelnica za Prijatelje Maloga Isusa, predstavila Statute Društvu Prijatelja Malog Isusa i predala ih nazočnim članovima. Ova sveta misa kao i cijela duhovna obnova bila je u raspjevanom tonu uz zvuke gitare vlč. Jakova, kao i priprava za najveći kršćanski Blagdan USKRS.

Iskreno smo zahvalne našim sestrama Služavkama Maloga isusa u Mostaru koje su nam iskazale srdačno gostoprimstvo, kao i vlč. Jakovu, koji nam je podario vedrinu duha. Želja nam je živjeti i svjedočiti prijateljstvo s Isusom i služiti Mu u svima Njegovim miljenicima. (Sandra Jozić)

  Vijesti - Sve