Duhovna obnova PMI, obilježavanje dana bolesnika i Gospe Lurdske

Duhovna obnova PMI, obilježavanje dana bolesnika i Gospe Lurdske

Nedelja, 10. 2. 2013.

Sastanak PMI u kući Egipat započeo je pozdravnim govorom č. s. Lucije Blažević. Ona je zahvalila PMI što su se odazvali u velikom broju te izložila dnevni red susreta. Naglasila je da nam predstoji vrijeme korizme u kojoj moramo puno moliti, činiti pokoru, dobra djela, moliti za duhovno zvanje, a poseban akcent staviti na molitvu za obitelj. Danas je ona jako ugrožena, neke mračne sile nastoje razoriti ono što nam  je svima najsvetije.


Skupu se u ime poglavarice č. s. Admirate Lučić obratila č. s. Ljilja Marinčić. U nadahnutom govoru zahvalila je PMI na vjernosti i odanosti malom Isusu “Niste napušteni ni beskorisni, vi ste pozvani od Krista, vi ste njegov jasni odraz”…naglasila je te dodala “ Nasljedovati trpećeg Isusa nije kazna, to je privilegija.  Vi ste pozvani slijediti Isusa u Njegovoj muci. To je privilegija ako je gledamo Isusovim očima. Budite spremni Isusu za ljubav prihvatiti svaku bol jer vi ste izabrani”.

Slijedio je program koji su priredila djeca iz kuće “Egipat” pjesma, recitacije, pjesma uz pokrete. Bilo je veselo i lijepo kako to uvijek ova djeca znaju. Tada su cijeli skup počastili čajem I kolačima. Poslije ugodnog druženja u dvorani slijedila je molitva u kapelici. Za to vrijeme oni koji su imali potrebu mogli su se ispovjediti.  U punoj kapelici sv. Misu je predvodio vlč. Pavo Šekerija. Djeca su prinijela darove a svi smo gromko i puna srca zapjevali “Rajska Djevo…” Time je ovaj susret završen.  Okrijepljeni i sretni zahvalili smo Bogu na ovom lijepom danu i SMI što ih imamo u svojoj sredini.

Nada Jarak

  Vijesti - Sve