Duhovna obnova redovnica grada Sarajeva i okolice u Gromiljaku

Duhovna obnova redovnica grada Sarajeva i okolice u Gromiljaku

Nedelja, 16. 6. 2013.

U nedjelju, 16. lipnja 2013. u organizaciji Sestara Služavki Maloga Isusa održana je u Kući Navještenja u Gromiljaku kod Kiseljaka lipanjska duhovna obnova za redovnice grada Sarajeva i okolice. Susret je započeo u 11.15 sati razmišljanjem na temu "Vjera u redovničkom životu" koju je izložio fra Damir Pavić, župnik župe Rođenja BDM u Brestovskom. Kao misao vodilju uzeo je 7. pismo iz knjige Otkrivenja koja govori o mlakosti "ni studen ni vruć" te postavio pitanje "Nisam li i ja dio Crkve u Laodiceji koja boluje od posvjetovnjačenja i mlakosti."


U kontekstu teme naglasio je važnost osobne molitve, Euharistije te klanjanja Presvetom oltarskom sakramentu. S obzirom na molitvu kazao je kako mnogi vjernici pa i većina redovnika molitvu smatraju više djelovanjem nego uranjanjem u otajstvo Božje ljubavi. Istaknuo je važnost osluškivanja u tišini i kontemplaciji sveprisutnog Boga.

Također je naglasio važnost pripreme za euharistijsko slavlje kako bi sveta misa uistinu bila radost i djelotvorna za osobni rast u vjeri te kako bismo bili sposobni primiti Isusov dar ljubavi i života.

Na koncu svoga razmišljanja, fra Damir je istaknuo pobožnost klanjanja Presvetom oltarskom sakramentu kao veoma važno sredstvo na putu utvrđivanja i učvršćenja vjere redovnika i redovnica te radosnog svjedočenja pripadnosti Bogu.

Nakon predavanja bilo je euharistijsko klanjanje i mogućnost za sakrament pomirenja. Svetu misu s početkom u 12.15 sati predslavio je voditelj duhovne obnove, u koncelebraciji s. vlč. Žarkom Ošap, duhovnikom bogoslova iz Sarajeva, i p. Lukom Lučić, DI. Nakon misnog slavlja slijedila je okrijepa, druženje i sportske igre.

Na koncu susreta sudionice duhovne obnove zahvalile su pjesmom za gostoljubivost, darežljivost i uslužnost Sestara Služavki Malog Isusa u Gromiljaku. 
(Preuzeto KTA)

  Vijesti - Sve