Duhovna obnova u samostanu Egipat

Duhovna obnova u samostanu Egipat

Subota, 24. 9. 2016.

{image:2:medium}U organizaciji Provincijske uprave i Povjerenstva za duhovnost u Provinciji Bezgrješnoga  začeća BDM, u subotu, 24. rujna 2016. godine održana je duhovna obnova za drugu skupinu sestara u našoj kući – samostan Egipat u Sarajevu. Duhovnu obnovu na temu: Afektivna zrelost u interpersonalnim odnosima u redovničkoj zajednici održala je dr. sc. Sanda Smoljo - teolog, psiholog i  psihoterapeut.


U duhovnoj obnovi sudjelovale su 23  sestre iz zajednica samostan Egipat - Sarajevo, Apostolska nuncijatura – Sarajevo, Vrhbosanska nadbiskupija – Sarajevo, Kuća Navještenja – Gromiljak  i RC Sveta Obitelj Mostar.
Program duhovne obnove započeo je molitvom trećega časa u kapelici samostana Egipat, nakon čega je u dvorani istoga samostana dr. Smoljo izložila razmišljanje na predviđenu temu.  Na početku je s. M. Anđa Vranješ  – zamjenica provincijske glavarice - pozdravila sestre i voditeljicu duhovne obnove - dr. sc. Sandu Smoljo. Svim sestrama je izrazila dobrodošlicu sa željom da duhovna obnova svih osnaži u služenju djetetu Isusu.
Iz sadržajnog i stručnog izlaganja dr. Smoljo izdvojila bih misao o komunikaciji jednih s drugima koja pokazuje koliko smo ukorijenjeni u Gospodina. U tome važno mjesto ima integralna formacija koja nikada ne prestaje, …
Prije podnevne molitve  i diskusije, proveli smo vrijeme u osobnoj refleksiji na 8 pitanja vezanih uz  osjećaje i odnos prema Bogu i čovjeku.  U diskusiji se razgovaralo o iščitavaju emocija kroz reakcije, o sindromu edenskog vrta – prebacivanju krivnje na druge, …
Duhovna obnova završila je sakramentom ispovjedi i svetom misom, koju je predslavio fra Damir Pavić.
Duhovna obnova je protekla u lijepom sestrinskom zajedništvu. Bogu zahvaljujemo za primljene milosti, a sestrama na uloženom trudu pri organizaciji duhovne obnove.  
s. M. Kristina Adžamić 
  Vijesti - Sve