Duhovna obnova za mlade

Duhovna obnova za mlade

Subota, 24. 1. 2015.

U povodu 172. obljetnice rođenja sluge Božjega Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa i utemeljitelja Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, održana je u Kući Navještenja sestara Služavki Maloga Isusa u Gromiljaku, 24. siječnja 2015. duhovna obnova za mlade na temu: „Stopama sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera“.


Obnovu je vodio vlč. Marin Marić, župnik u Deževeicama, a cijelokupni program pripremila je s. Danica Bilić, voditeljica susreta. Na početku je s. Danica kroz izreke nadbiskupa Stadlera napravila uvodnu animaciju u rad s posebnim osvrtom na rođendan sluge Božjega Josipa Stadlera. Glavno predavanje na rečenu temu održao je vlč. Marin, u kojem je istakao duhovno- socijalnu dimenziju nadbiskupa Stadlera. Rekao je da je u svom životu bio otvoren Božjem Duhu, koji je snažno govorio u svim njegovim djelima. Posebno je progovorio kad je osnovao Družbu sestara Služavki Maloga Isusa. Njegova Družba, rekao je vlč. Marin, je najveće čudo koje je Bog po njemu Crkvi darovao. Pozvao je mlade da nastoje što bolje upoznati život i djelo prvog vrhbosanskog nadbiskupa te po njegovu primjeru svjedočiti kršćanko milosrđe prema potrebnima našega vremena. Jer prava sreća je baš u tome da Boga propovijedamo vlastitim životom. Nakon predavanja mladi su iznosili iskustva o ljepoti dara ljubavi prema bližnjemu.

Uslijedile su radionice, kroz koje su mladi na izvrstan način istakli kreposti nadbiskupa Stadlera, te kroz scenski prikaz pokazali veličinu ljubavi prema siromasima. U njima je Boga ljubio i duboko vrednovao njihovo ljudsko dostojanstvo.

Duhovna obnova je završena hodočašćem na grob sluge Božjega Stadlera u sarajevsku katedralu, gdje su mladi s ostalim hodočasnicima iz župe Gromiljak bili na slavlju svet Mise koju je u 18 sati predvodio vlč. Marko Majstorović, katedralni župnik, u koncelebraciji s ostalim svećenicima. Po svršetku svete mise izmoljena je na Stadlerovu grobu molitva za njegovo proglašenje blaženim, a potom je dat blagoslov. Uslijedio je u 19,30 sati koncert u povodu osmine za jedinstvo kršćana.

  Vijesti - Sve