Duhovna obnova za studente

Duhovna obnova za studente

Subota, 10. 11. 2012.

GROMILJAK: U subotu,  10. studenog 2012. godine održana je u Kući Navještenja sestara Služavki Maloga Isusa u Gromiljaku duhovna obnova  za studente na temu: Bog i Njegova opstojnost, a voditelj je bio fra Vuk  Buljan, franjevac splitske Provincije Presvetog Otkupitelja, koji je na službi  u Münchenu (Njemačka).   Na ovom lijepom duhovnom susretu  i obnovi duha sudjelovalo je 36  mladi osoba  iz više gradova Bosne i Hercegovine, koji su radosna srca slušali i razmišljali o dobrom Ocu nebeskom. 


U cjelodnevnom organiziranom programu imali smo priliku bolje razmisliti o svom životu  i izboru vrjednota koje nam se nude u današnjem svijetu.  U svom  sadržajnom predavanju  fra Vuk nam je približio Božju opstojnost koja je temelj vjere i kršćanskog života. Govoriti  o Bogu moguće je snagom ljubavi, a ljubav je plod žrtve, praštanja, poniznosti, strpljivosti i međusobnog razumijevanja. Naš Bog je živi Bog i, ako Ga želimo doživjeti u vlastitom životu, moramo slušati što nam govori, što od nas traži, istakao je fra Vuk. Mladi su u raspravi dali  podršku predavaču i rekli,  da su otkrili mnoge stvari  koje trebaju mijenjati i o njima drugačije razmišljati. Posebno se to radi o opraštanju, bez kojeg nema istinskog susreta niti s Bogom niti s bratom čovjekom. 

Bila su vrlo snažna i poticajna  svjedočanstva dvaju mladića,  bivši ovisnika o drogi, iz zajednice „Milosrdni Otac“.  Svojim hrabrim svjedočanstvom  ukazali su mladima da bez Boga nitko ne može ugledati svjetlo i pronaći pravi put do životnog cilja. Primjeri iz njihove prošlosti pokazali su mladima današnjeg vremena,  koji su okruženi lancima raznih poroka, da je  jedini izlaz na pravi put u molitvi. U središtu same duhovne obnove  bio sakrament pomirenja i euharistijsko slavlje koje su uzveličali sviranjem i pjevanjem framaši iz župe Brajkovići, na čelu s njihovim voditeljem Božom Klarićem. 

U ime mladi koju su sudjelovali na ovom jednodnevnom zajedničkom duhovnom zajedništvu, iskreno zahvaljujem fra Vuku što nam je tako snažno progovorio o Bogu Ljubavi i potakao nas na pravo kršćansko življenje. Posebno se svima svidjela njegova otvorenost i originalnost. Hvala  sestrama Služavkama Malog Isusa koje godinama organiziraju i podupiru druženje mladih u duhovnom ozračju. Nada sve hvala Ocu Nebeskom, čijom voljom i blagoslovom se ovakvi susreti mladih održavaju živim i sve jačim.

Razišli smo se ojačani u duši sa željom, da se duhovne obnove i ovakova druženja za studente i nadalje nastave održavati. 

Božana Komšić, studentica teologije 

  Vijesti - Sve