Duhovni susret u župi Žabljak

Duhovni susret u župi Žabljak

Subota, 28. 9. 2013.

U subotu, 28. rujna 2013. godine održan je u župi Žabljak duhovni susret, na kojem su sudjelovali sedmi i osmi razred, te manji broj srednjoškolki. Zahvaljujući otvorenosti župnika vlč. Bone Tomića, u župi Žabljak održano je već nekoliko susreta tijekom prošle i ove školske godine. 


Susret se odvijao na temu: Marija u mom životu, kojeg je vodila s. Ružica Ivić, pročelnica za Prijatelje Maloga Isusa. Na temelju izlaganja o Mariji održane su radionice u pet skupina. Srednjoškolke su bile animatorice skupina i rad se odvijao u pet skupina. Svaka od njih obrađivala je jedan događaj iz Marijina života, kao npr. Isusovo navještenje, Isusovo rođenje, Marijin pohod Elizabeti, svadba u Kani Galiljeskoj, Marija pod križem.  Na svršetku je svaka skupina iznijela svoja razmišljanja i predstavili crteže, na temelju čega je napravljen zajednički plakat koji je ostao izvješen u vjeronaučnoj dvorani.

Na susretu su mladi bili jako pažljivi i zainteresirani . Vidjeli su kroz Evanđeoske poruke da je Marija,  kao što i oni i njihove obitelji, prošla kroz školu životne kušnje i u svemu ostala Bogu vjerna. Mladi su bili jako pažljivi i s velikim interesom pratili ovu temu. Sve je završeno molitvom u župnoj crkvi svete Ane u Žabljaku. 

  Vijesti - Sve