Duhovni susret za mlade

Duhovni susret za mlade

Subota, 6. 4. 2013.

U župi svete Ane u Žabljaku održan je 6. travnja 2013. godine, u osmini Uskrsa, duhovni susret za mlade, što su ga vodile s. Ružica Ivić i s. Genoveva Rajić. Susret je započeo molitvom u župnoj crkvi pjesmom: Kriste, u Tvoje ime…. Svaka sudionica je za vrijeme pjesme upalila malu svjećicu i stavila je na položeno srce pred oltar, nakon čega je izmoljena prva desetica slavne krunice - Koji je od mrtvih uskrsnuo.. Svaka je izmolila po jednu Zdravo Mariju. Završetak je bila pjesma: Uskrsli Kriste, Tebi vjerujemo mi…..


Zatim je u župskoj dvorani s. Genoveva održala izlaganje na temu: Moja vjera. Započela je s uvodnom animacijom, u kojoj je ponudila sudionicama da odgovore na pitanje: Tko je bogata-najbogatija osoba i obratno, a zatim je zajednički dat osvrt na siromašnu udovicu iz Evanđelja (usp. Mk 12, 41-44). Kroz izlaganje o vjeri dat je poticaj da svatko o sebi promisli kome ili čemu vjeruje? Na temelju čega temelji osobnu vjeru? Potom je izloženo da je čistoća srca glavni uvjet rasta u vjeri. Ako je srce čisto, u njemu može prebivati Bog, Njegova milost i po tome osoba postaje sposobna i jaka ljubiti svoje bližnje, žrtvovati se, opraštati uvrede i biti osjetljiva na tuđu patnju. U središte pozornosti stavljena je siromašna udovica iz Evanđelja, koja je snagom Božje milosti i čistoćom duše mogla dati i posljednji novčić u hram, dok su drugi davali od svoga suviška. Zaključeno je da nije bogat onaj tko posjeduje puno materijalnih dobara, nego je bogat onaj koji nosi Boga u vlastitom životu i tko Bogu vjeruje u svakom trenutku svoga života.

Iza završenog izlaganja bio je rad u tročlanim skupinama, u kojima su mladi zajednički razmišljali o svojoj vjeri i svemu onom što ih priječi da u njoj rastu. U zajedničkoj raspravi mladi su iznijeli lijepa i pozitivna razmišljanja o duhovnim vrednotama koje trebaju zaživjeti, kao i to kako u tome trebaju imati podršku od vlastite obitelji i od sviju koji ih odgajaju.

Nakon toga im je s. Ružica predstavila kviz o našem ocu Utemeljitelju sluzi Božjem Josipu Stadleru, koji će se održati na XVI. susretu Prijatelja Maloga Isusa u Travniku. Bilo je lijepo doživjeti koliko već sada znaju o njegovu životu, o Prijateljima Maloga Isusa i Družbi sestara Služavki Maloga Isusa. Na poslijepodnevnom duhovnom susretu sudjelovalo je 11 djevojaka osmoškolki i nekoliko srednjoškolki, a završen je molitvom Malome Isusu.

  Vijesti - Sve