Duhovno – edukacijski susret animatora

Duhovno – edukacijski susret animatora

Ponedjeljak, 23. 10. 2017.

Dana 21. listopada 2017. god. održan je duhovno –edukacijski susret animatora za Prijatelje malog Isusa ( PMI-a) u provincijalnoj kući, samostanu sv. Ane. Voditeljica programa bila je pročelnica s. Dolores Brkić na ugodno zadovoljstvo sudionika. Uz animatore i sestre iz vijeća za PMI-a nazočna je bila cijelo vrijeme i provincijalka s. Anemarie Radan.


U lijepo sunčano juro okupili smo se u samostanu  uz radosno druženje i osvježenje. Nastavili smo u kapeli na Euharistijskom klanjanju. Kroz meditaciju nas je vodila pročelnica sa vrlo aktualnim tekstom te povezala i našu misijsku ulogu kao članovi PMI-a. Motreći vjerom Isusa u pokaznici mogli smo dublje ponirati u našu nutrinu i tragati za neobrađenim površinama ili marginaliziranim potrebnicima.

U Marijinom mjesecu meditacijom otajstava Gospine krunice, povezujući uvijek aktualne citate sluge Božjeg Josipa Stadlera, hodočastili smo s Marijom kroz pustinje tragajući za Isusom, moleći ga da bude naše neugasivo Svjetlo kroz sve bure i oluje koje nam prijete. Često se kao ljudi prepadnemo  „oluja i raznih vjetrova“  koji nisu od Duha Božjega, pa smo žarom srca molili da ne malakše vjera  PMI-a, te budemo svijeća koja gori. Gorjeti i izgorjeti  nadahnjivao nas je tekst kojeg je vrlo nadahnuto pročelnica interpretirala. Posebno su nam se, između ostalih poticaja dopale misli dok smo razgovarali o programu kroz narednu godinu: „ Isus je za sebe kazao da je On SVJETLO… svijetlio i rasvjetljavao pute a dospio na križ !? Po križu i Uskrsnućem je spasio svijet. Molimo Isusa da budemo neustrašivi ali uvijek radosni za Božju stvar…Ne bojmo se zavisti ni nerazumijevanja ,  razmišljajmo  što bi Isus i sluga Božji Josip Stadler u tim trenutcima učinio. Zaista je predivno biti Prika Isusov. Isplativo je boriti se za ovu Karizmu pa makar nosili križ…Milost i blagoslov će preplaviti naše živote i djelovanje. Budimo uvijek u srcu Crkve djelujući u župi ( to nam stoji u Statutu) kao novi ohrabrujući znak za potrebne koji su  MALI ISUS. Isusova matematika i logika je skroz drugačija od naše percepcije.“

Prošetali smo naročito pažljivo u ovoj Stadlerovoj godini kroz pripremu misijske izložbe, godišnji susret, molitveni lanac,  hodočašće animatora, tisak a nadasve uvijek naglasak: Društvo PMI-a je dragocjenost našoj Družbi, samo je treba još nekima pomoći otkriti. Molimo se svi da budemo istinski Božji znak i sredstvo Njegove prisutnosti.

Pročelnica s. Dolores od srca je zahvalila svim skupinama PMI-a, naročito iz Pojišana  i svima koji su se rado uključili i dali svoj neprocjenjivi doprinos kod pohoda relikvija tijela sv. Leopolda u Split.

Završili smo molitvom krunice Malog Isusa te zajedničkom okrepom koju su nam marno pripremile naše sestre Služavke malog Isusa. Vjerujem da smo svi dobili novi zamah i udvostručenu radost u srcu zato što smo u Stadlerovoj karizmi kao PMI-a

Vesna Mamić – PMI, Split        

  Vijesti - Sve