DV “Cvjetnjak”- akter humanitarne akcije

DV “Cvjetnjak”- akter humanitarne akcije

Utorak, 31. 3. 2015.

Već smo zakoračili u veliki tjedan, stoga smo odlučili ovo posebno vrijeme godine, korizmu i pripravu za nadolazeći blagdan uskrsnuća Spasiteljeva, završiti na poseban način i približiti našoj djeci bit priprave, čistoće srca i odricanja, a povrh svega darivanja po uzoru na Krista.


Darivanja sebe i svojih talenata. Stoga smo u utorak 31.3. posjetili galeriju Likovnih umjetnosti "Slavko Kopač" gdje smo sudjelovali na likovnoj radionici. Srdačno dočekani u galeriji dobili smo potreban materijal i pustili mašti na volju za slikanje. Djeca su crtala crteže uskrsnih motiva, oslikavala pisanice i imala priliku kao pravi mali umjetnici slikati na štafelaju. Dječja mašta pokazala je puno prekrasnih radova i oslikanih pisanica na zadovoljstvo teta i samih umjetnika koji su nas ugostili. Najzadovoljnija su bila djeca koja su vrlo radosno prigrlili ideju - slikaj za prijatelja. Naime, svaka pisanica i slika koju su djeca samostalno oslikala ide u humanitarne svrhe. Dotični radovi će se prodavati na Veliki petak na Trgu bana Josipa Šokčevića, a sav prikupljen novac namijenjen je za stan u Zagrebu kojega će koristiti oboljela djeca i njihove obitelji za vrijeme liječenja i boravka u Zagrebu.


Baš kao što  djeca po primjeru na Krista daruju sebe i svoje talente, darujmo i mi zajedno s njima putem ovog humanitarnog pokreta, ali i svakoga dana.


Budimo i mi primjer našoj djeci i ne zakopavajmo svoje talente, množimo ih jer i šume bi bile vrlo tihe kada bi pjevale samo one ptice koje pjevaju najljepše.

  Vijesti - Sve