Dvanaest “hrabrih” u Isusovo ime sabrani

Dvanaest “hrabrih” u Isusovo ime sabrani

Utorak, 1. 9. 2020.

U našem samostanu "Duhovni centar Djeteta Isusa" u Livnu- Žabljak, dvanaest sestara iz naše Provincije, predvođene s. M. Marcelom Žolo, zamjenicom Provincijske glavarice, u završnici mjeseca kolovoza sastale su se da u sabranosti i molitvi   uz pomoć Božju izvrše reviziju i naprave "restart" svog dosadašnjeg  redovničkog života.


"Čovjek snuje, a Bog određuje" stara je poslovica,  koju smo ovih dana iskustveno doživjele. Duhovne vježbe bile su predviđene pod vodstvom svećenika, koji zbog obaveza nije mogao doći, pa su sestre prihvatile obaviti duhovne vježbe pred Presvetim. Po raspoloženju sestara moglo se zaključiti da im ovakav način obavljanja duhovnih vježbi posebno odgovara. Cjelodnevna adoracija i vrijeme za molitvu, zajedništvo s Isusom, svaka je na svoj način iskoristila. Nas dvanaest u ovim danima stojimo pred Isusom u ime cijele Provincije, Družbe i svih za koje smo dužni ili obećali moliti. Razgovor s Isusom i osluškivanje Njegove poruke ne može zamijeniti nijedna vrsta pobožnosti.  Svećenik fra Josip Jukić, župnik župe Čuklić, u kojoj nedjeljom naša s. M. Nevena Cvitanović animira crkveno pjevanje i vodi zbor, obogatio nas euharistijskom službom,  homilijama i razmatranjem pred Presvetim. Nas dvanaest nije odustalo od ovih duhovnih vježbi, pa smo to slikovito povezale sa dvanaest apostola, koje Isus nakon pouke šalje da propovijedaju, šire radosnu vijest. Osjećamo se radosno i zahvalne smo Bogu te se nadamo  u naše zajednice ponijeti dio radosti koje nam je ovdje Gospodin darovao. Možda ne bi bilo na odmet da ovakav način obavljanja duhovnih vježbi doživi svaka naša sestra. Već nekoliko godina prakticiraju se jednon godišnje adoracijske duhovne vježbe, što daje mogućnost svakoj sestri  da ih jednom obavi.           

Ambijent, kućne sestre, ugodno vrijeme sve, nam je pridonijelo milosnom raspoloženju za druženje s Bogom u zajedništvu svih onih koje smo u duhu sobom poveli. Gospodinu čast i slava.

s. M. L. B.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve