Evo dolazim, Gospodine, vršiti volju tvoju!

Evo dolazim, Gospodine, vršiti volju tvoju!

Nedelja, 26. 3. 2023.

U župi Uznesenja BDM u Stenjevcu, Prijatelji Malog Isusa svečano su obilježili blagdan Blagovijesti, Navještenja Gospodinova i patron Društva. U zajedništvu s nama bili su i PMI župe sv. Nikole biskupa iz Bistre i s. M. Jelena Burić.

 

Prije euharistijskog slavlja započeli smo s molitvom naše Velike devetnice Božiću i krunice Majci Božjoj, a animatorica PMI Stenjevec, Gordana Vučur, pročitala je čestitku s. Zrinke Šutalo, Pročelnice Društva PMI zagrebačke provincije.

Svečano euharistijsko slavlje je predslavio župnik vlč. Vjekoslav Meštrić, koji je na početku svima čestitao blagdan, a posebno nama koji danas slavimo svoj patron.

U prigodnoj homiliji župnik je istaknuo da su ljepota, dobrota i istina Tijelom postale. Ovaj nas blagdan ispunjava milošću, radošću i mirom. Zato i mi danas Gospodinu dajemo slavu i hvalu. I što reći kada se slavi utjelovljenje Riječi Božje, osim da zahvalimo Gospodinu?! Marija nam pokazuje da se nemoguće stvari postaju mogućima kada vršimo volju Božju. Zato dopustimo Duhu Svetomu da vodi naše živote jer Bog ispunjava svoje obećanje kao što je i Mariji ispunio. Marijino DA nas potiče da Božjoj volji kažemo svoje DA  riječima »Evo dolazim, Gospodine, vršiti volju tvoju!«

Pod euharistijskim slavljem u misnim nakanama sjetili smo se svih pokojnih PMI, a posebno naših pokojnih prijateljica: Anke Ćalić, Mare Petričić i Drage Vavre.

Okrijepljeni oko Gospodinova stola, nastavili smo zajedno s našim svećenicima, časnim sestrama, svim župljanima i prijateljima druženje oko svečarskog stola, zahvaljujući dobrom Bogu na ovim milosnim trenutcima.

 

Anđa Klarić, PMI - Stenjevec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve