GODIŠNJI SUSRET PMI-a – VEPRIC, 28.05.2022.

GODIŠNJI SUSRET PMI-a – VEPRIC, 28.05.2022.

Ponedjeljak, 30. 5. 2022.

Hvaljen Isus i Marija!

ŽIVIO MALI ISUS ! ( Uvijek u našim srcima!)

Draga braćo i sestre, dragi Prijatelji Maloga Isusa, radosna sam što smo se ponovno okupili na našem godišnjem susretu moleći svi zajedno: Isuse maleni prijatelju moj.… A pozdravimo i našu nebesku Majku pjesmom : Marijo o Marijo…


 Pozdravljam među nama vrhovnu glavaricu Družbe sestara sl. Maloga Isusa s. Mariju Banić, njezine savjetnice s. Anđelinu Perić i s.Vedranu Krstičević, provincijsku glavaricu s.Tereziju Pervan i savjetnice, s. Brigitu Rojnica i s. Anemarie Radan, nazočne sestre, animatore, gđu Zrinku Ančić članicu vijeća u vrhovnoj upravi Društva,  sve vas dragi PMI koji ste se s radošću okupili na ovom susretu gdje ćemo zajedno u Hrvatskom Lurdskom svetištu pod okriljem Majke Božje slaviti i moliti Gospodina. Tu smo za našu sinodalnu Crkvu da dublje budemo  u zajedništvu i sudjelovanju te radikalnije prihvatimo poslanje kao PMI-a.

 Poseban pozdrav i zahvalnost upućujem našem domaćinu - upravitelju svetišta don Miji Šurlinu, predslavitelju misnog slavlja fra Miroslavu Bustrucu i poštovanoj obitelji Ordulj.

 Na početku ovog zajedničkog susreta zahvaljujem vam na svjedočenju i djelovanju, molitvenom i karitativnom. Svaki dan nam je od Boga darovan kako bi ga živjeli Njemu na slavu u duhu Evanđelja i po primjeru sluge Božjeg Josipa Stadlera.

Polje rada koje nam je svima Gospodin priredio je veliko, ali radnika malo. Vi ste naša produžena ruka i naše djelovanje s vama dobiva svoju puninu. Potreba je novih mladih  duša koje će svojim svježim duhom i otvorenim srcem svjedočiti Božju ljubav po uzoru na Blaženu Djevicu i slugu Božjega Josipa Stadlera i svih naših hrvatskih svetaca i blaženika. Svima nama stavljam na srce molitvu za nova, sveta i duhovna zvanja  iz naših obitelji.

 Korona nas je zaustavila za veće okupljanje, iako smo prošlu godinu ugrabili zgodno vrijeme za zajedničku duhovnu obnovu u Solinu. Ja bih htjela i to želim moleći, da se svi malo više zarazimooo…zaraziti se ljubavlju Božjom. Ali prvo mi sestre.., jer tako bi jedino mogle vama svjedočiti i prenijeti vam taj žar, biti PRIJATELJ I PRIJATELJICA maloga Isusa. Na sestrama je velika odgovornost, zatim na animatorima koji su to dragovoljno prihvatili. Vi ste htjeli biti „PRIKE“ Malog Isusa. A kako izgleda to prijateljstvo? Ponoviti ćete  nam SVI pri koncu Euharistijskog slavlja  svoja obećanja. Budimo hrabri u našem svakodnevlju. Ne dopustimo izdati Isusa…Tada će nas On više zagovarati kod svoje Majke Marije; „ Majko, čuvaj ih i štiti, oni su moji PRIJATELJI. Rade u mom projektu za Kraljevstvo Božje.“ ( Eto nam  najbolja veza…).

Sada pozivam s. Anđelinu Perić, koordinatoricu Društva PMI-a u vrhovnoj upravi Družbe da nam uputi svoju riječ pozdrava i podrške….. ( nakon pozdrava, nastavljam)  

S potpunom vjerom u Isusovu prisutnost među nama i u nama, započnimo s vjerom i ljubavlju Euharistijsko slavlje pjesmom …

s. M. Dolores Brkić

Pročelnica Društva PMI-a splitske provincije SSMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve