Gromiljak najpotrebnijima

Gromiljak najpotrebnijima

Četvrtak, 27. 12. 2012.

U četvrtak 27. prosinca u dvorani osnovne škole „Gromiljak“ Prijatelji Malog Isusa (PMI), uz podršku župnika preč. Marka Perić, s. Marinele Zeko i animatora Borisa Dragojević  organizirali su humanitarni koncert za Djelo Svetog Djetinjstva.(DSD) Sva prikupljena sredstva od ulaznica i od sponzora idu za DSD. 


Program je započeo meditacijom o svijetlu. Moto ovog koncerta je“ Krist je tvoje svijetlo“. Mladi su uz meditativnu glazbu, svijeće, te scenskim prikazom približili značenje svijetla u našem životu. Razmišljala sam kako je Bog velik i veličanstven kad nam je darovao dar vjere.

Kroz program kojeg su vodili Tijana Pecirep, Ana Rajić i Boris Dragojević upoznali su  nas s DSD. Djeca su blago ovog svijeta, oni u sebi nose radost i veliko duhovno bogatsvo. Dječji svijet je najljepši i od njih možemo puno naučiti.

U glazbenom programu nastupio je zbor mladih  koji su članovi Prijatelja Malog Isusa iz župe Gromiljak i vokalno instrumentalni sastav „Imakulata“ , te frama iz Brestovskog i glazbena skupina Novo Nebo iz Zenice. Mladi iz plesne skupine plesom su gledateljima približili razne današnje izazove mladih i put kojim se možemo oduprijeti. Osim glazbenih točki skupina mladih iz dramske sekcije poučnim igrokazom pokazali su zavidno glumačko znanje. Na kraju programa   kulturno umjetničko društvo iz Lepenice  predvođeni gos. Brunom Žuljević pripremilo je narodno veselje. Za sve uzvanike bio je priređen domjenak.  Župljani župe Gromiljak kako odrasli tako i mlađi zajedno sa župnikom i sestrama u duhu Evanđelja pokazali su da imaju doista otvoreno srce za najpotrebnije.

Poznato nam je da danas ima malo ljudi koji se mogu pohvaliti da im je materijalna situacije dobra. Treba napomenuti da su djeca od prvog do osmog razreda u vrijeme došašća u svojim misijskim kasicama  sa s. Martinelom skupili za misije 1.360.00 KM a Prijatelji Malog Isusa od ulaznica i sponzora na humanitarnom koncertu za Djelo Svetog Djetinjstva skupili su 1.260.00 KM

Na kraju dragom Bogu hvala za ovo.  Nadam se da će biti još ovakvih plemenitih akcija kako bi mi s našim Malim Isusom očitovali svoju sreću i vjeru , te je podijelili s drugima. Svima nam je potrebna ljubav. Ljubav se neda kupiti. Stoga iz te ljubavi treba svaki dan dopustiti dobru da raste u nama.

Vedrana Slišković PMI

  Vijesti - Sve