“Budite pisci Radosne vijesti svojim životom”

“Budite pisci Radosne vijesti svojim životom”

Petak, 26. 4. 2024.

U četvrtak, 25. travnja, u kapeli samostana „Betlehem“ na zagrebačkom Kraljevcu, započeli smo 2. dan cjelodnevne molitve i euharistijskog klanjanja u okviru Velike Devetnice Božiću ususret Velikom Jubileju 2025. Tijekom cijeloga dana, Prijatelji Maloga Isusa grada Zagreba i okolice, zajedno sa sestrama Služavkama Maloga Isusa dolazili su pokloniti se euharistijskom Isusu moleći Ga na različite nakane…

Krajem dana, nakon što smo izmolili Veliku Devetnicu Božiću koju su predmolili okupljeni PMI, slavili smo Euharistiju.
Predslavitelj je bio duhovnik PMI, vlč. Tomislav Kralj, župnik župe Sv. Križa u Lukarišću. Prigodne pjesme pjevali su svi sudionici slavlja, uz orguljsku pratnju s. M. Emanuele Pečnik.
U prigodnoj homiliji, vlč. Kralj, između ostalog, nam je poručio: Providnosno je da se 2. dan Velike Devetnice Božiću, 25. travnja 2024., poklapa sa slavljem blagdana Sv. Marka Evanđeliste koji je pisac Evanđelja u kojem više od drugih evanđelista ističe čovještvo Isusovo. Svoje Evanđelje počinje s Ivanom Krstiteljem, koji je „glas što viče u pustinji“… Sv. Marko nas usmjerava na Dijete Isusa, opisujući konkretne povijesne događaje Isusova života i na praktičan način usmjerava nas na put obraćenja… Po Riječi Božjoj, zapisanoj i objavljenoj u Svetom Pismu, dobivamo ohrabrenje na tom putu. Stoga, je važno čitati i otkrivati poruke Svetog Pisma koje su upućene konkretno meni, naglasio je duhovnik Kralj i nastavio kako je danas tužna činjenica da mladi, kao ni stariji, ne čitaju Sv. Pismo… Stariji mole, često i množe molitve, ali poruke Božje za svakoga od nas nalaze se u Svetom Pismu. Ako ga ne čitamo, kako znati pravi put kojim treba ići ususret Bogu i bližnjima? Svaki zaziv Krunice Djeteta Isusa koju i u ovoj Devetnici molimo, uzet je iz Evanđelja, upućuje nas na promišljanje otajstava Isusova Utjelovljenja, rođenja i djetinjstva, pri čemu svaki PMI dobiva nove spoznaje i poticaje u izgradnji vlastitog identiteta Isusova prijatelja.
Odlomak današnjeg Evanđelja opisuje susret Marije i Elizabete. Bio je to susret radosti. Svaka pod svojim srcem nosi čedo, Marija Isusa, Spasitelja svijeta, a Elizabeta Njegova preteču. One su nositeljice radosti. Poruka iz današnjeg evanđeoskog odlomka zadatak je svima nama: „Idite po svem svijetu i navješćujte Radosnu Vijest“. Budite radosni što ste zajednica u kojoj podržavate jedni druge da bi se dogodila radost za sve one kojima ste poslani. Današnji naš susret je radost koja će nas ponijeti u našu svakodnevicu i biti nova snaga za još revnije izvršavanje povjerenog nam zadatka, tj. donositi radost svima s kojima ćemo se susretati. Budite „pisci“ Radosne Vijesti svojim životom, poput Sv. Marka, poručio je vlč. Kralj.

s. Irena Olujević, SMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve