Hod za život – Split

Hod za život – Split

Nedelja, 22. 5. 2022.

Dana 21. svibnja održao se „ HOD ZA ŽIVOT u Splitu.  Predivna atmosfera na splitskoj rivi bila je znakovita od ranijih jutarnjih  sati. Okupljanje sudionika do 10 sati  bilo je uz pjesmu , osmjehe i tople riječi pozdrava jedni drugima. Polazak miroljubive  povorke krenuo je sa Trga dr. Franje Tuđmana preko zapadne obale do parka na Zvončacu. 


Ciljevi HODA su potpora svakom djetetu, njegovoj obitelji, istaknuti da svako ljudsko biće ima neotuđivo pravo  na život od začeća do prirodne smrti. Zatim važnost društvene i ekonomske potpore obiteljima. Željelo se pokazati u svakom, tako i ovom Hodu da smo tu svi za sve ugrožene, bolesne, potrebite, beskućnike, napuštene…Organizatori Hoda za život u Splitu mogu biti zadovoljni odzivom i načinom sudjelovanja te odvijanjem zabavno – edukativnog programa.

U mnoštvu od nekoliko tisuća sudionika, mladih, djece i podrške starijih, crkvenih ljudi, pripadnika raznih udruga, bili su sudionici hoda i članovi Društva Prijatelja Malog Isusa splitske provincije pod vodstvom pročelnice s. Dolores Brkić. Najbrojniji su bili sa splitskog Pojišana uz marljive animatorice Zrinku i Ankicu.

Zahvalni smo organizatorima ali nadasve Malom Isusu koji nam daje poticaj da svjedočenje.

 Vesna Mamić – animatorica PMI-a

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve