Hodočašće katoličkih vrtića u svetište „Gospe od Otoka“ u Solinu

Hodočašće katoličkih vrtića u svetište „Gospe od Otoka“ u Solinu

Utorak, 3. 6. 2014.

U subotu 31. svibnja na blagdan Pohođenja BDM održano je prvo hodočašće katoličkih vrtića u svetište Gospe od otoka u Solinu. Misno slavlje na kojem su se okupili djeca, roditelji, odgajateljice i časne sestre iz osam katoličkih vrtića predslavio je don Eduard Punda.


Djeca su bila prepoznatljiva po majicama logotipa svoga vrtića. Djeca iz dječjeg vrtića „Mali Isus“ i dječjeg vrtića „Dobri“ pjesmom su predvodili slavlje i molili molitvu vjernika. U ovoj Godini obitelji zahvalili smo Bogu na daru života, za naše obitelji i na svemu lijepom što smo proživjeli u ovoj pedagoškoj godini.

Crkva je obitelj u kojoj se ljubav daje i prima. „Crkva je Božja obitelji i Gospodin želi učiniti od svih nas jednu obitelj njegove djece, u kojoj će se svatko osjećati da mu je Otac blizu i da ga ljubi, u kojoj će svatko osjetiti toplinu koju pruža pripadnost Božjoj obitelji“- kaže nam Sveti Otac Franjo.

Nakon misnog slavlja ostali smo u zajedničkom druženju i igri na livadi oko crkve. I na kraju iz dubine srca možemo reći hvala Bogu i Blaženoj Djevici Mariji što su nas obdarili lijepim vremenom da ovo hodočašće doživimo kao jedan veliki dar s neba.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve