Humanitarna priredba “Žive jaslice”

Humanitarna priredba “Žive jaslice”

Nedelja, 18. 12. 2011.

METKOVIĆ: Nakon prošlogodišnjega uspjeha s glazbeno-scenskom priredbom Božić u šumskoj kapeli udruga Leptirići što skrbi o djeci iz doline Neretve koja s cerebralnom i dječjom paralizom za ove predblagdanske dane organizirala je humanitarnu priredbu Žive jaslice. Potpuno ispunjeno gledalište kazališne dvorane Gradskog kulturnog središta Metković pokazalo je da je akcija dobro prihvaćena pa bi ju se u buduće moglo nazvati tradicionalnom.


Scensko-glazbeno uprizorenje Isusova rođenja na pozornicu je izvelo oko 150 izvođača iz doline Neretve, među kojima većinom djeca. Tekst je napisala i uvježbala s. Vedrana Krstičević, koja je ujedno i voditeljica crkvenih zborova u župi sv. Ilije.

Uz djecu glumce koja su igrala Mariju, Josipa, anđele, pastire, zvjezdice i tri kralja nastupili mali crkveni zborovi župa sv. Ilije Metković i župe Presvetoga Trojstva iz Gabela Polja. Njima su se pridružili i Veliki zbor župe sv. Ilije, Zbor mladih župe Gospe Snježne iz Vida i Zbor župe Gospe Karmelske Bagalovići. Svojim izvrsnim pjevanjem božićni ugođaj upotpunile su ženska klapa Pločanke i klapa Kačić iz Graca. Djevojčica Antonela Krstičević iz udruge Leptirići otpjevala je Ustajte pastiri.

Velik odaziv publike, ali i samih izvođača potvrđuje da Metković i dolina Neretve imaju veliko srce za takve humanitarne akcije na čemu im je na kraju priredbe zahvalio predsjednik udruge Mario Jurković.

U sklopu ove večeri održana je i humanitarna prodajna izložba na kojoj su svojim radovima sudjelovali i PMI iz Metkovića. Kroz cijeli advent PMI pri samostanu sv. Obitelji u Metkoviću pravili su čestitke i figurice malog Isusa, te s molitvom PMI ponudili ljudima dobre volje za pomoć djeci.

  Vijesti - Sve